Het warme weer van komende week nodigt natuurlijk uit om verkoeling te gaan zoeken bij het water. Wil je gaan zwemmen in het buitenwater? Ga dan naar een officiële zwemplas in de buurt. In Midden- en West-Brabant zijn dat onder andere ’t Zand in Alphen, Plas op de Markeplaat in Zevenbergen, Plas aan de Reeweg in Lage Zwaluwe, Galderse Meren bij Breda en Recreatiepark de Spranckelaar bij Sprang-Capelle.

Galderse meren zwemplas
Kijk op www.zwemwater.nl voor een officiële zwemplas bij jou in de buurt.

Zwemwater.nl

Een volledig overzicht van alle officiële zwemplassen in Midden- en West-Brabant vind je op www.zwemwater.nl. Van deze zwemplassen wordt de waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd en de beheerder, vaak de provincie of de gemeente, zorgt voor voldoende voorzieningen in en om het water om veilig te kunnen zwemmen en recreëren.

Ga niet zwemmen in beken en rivieren. Dat water is geen zwemwater. Tevens is er kans op beschadiging van oevers en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als er bijvoorbeeld ook pleziervaart is.

Droogte

Hoge temperaturen en weinig neerslag hebben ook gevolgen voor het waterbeheer in Midden- en West-Brabant. De beschikbaarheid van water voor natuur en landbouw kan in het gedrang komen. De opwarming van met name stilstaand water kan tot blauwalgen of andere waterkwaliteitsproblemen leiden.