Lid algemeen bestuur

Bestuurslid Ongebouwd

Woonplaats: Halsteren

Lid van het algemeen bestuur sinds: 2019

Rian Govers-Gabriëls

Sinds 1993 woon ik met mijn man Frank in het mooie buitengebied van Halsteren. Samen zijn we de trotse ouders van onze drie dochters.

We voelen ons thuis in West-Brabant. Een schitterende omgeving vol natuurlijk schoon. Zo ben ik vanuit Halsteren snel in het stroomgebied van De Zoom. Een mooi gebied dat ideaal is om te wandelen en te fietsen tijdens een mooie lentedag. Maar er zijn nog veel meer plekken die het bezoeken waard zijn. Nog steeds ontdek ik nieuwe pareltjes in de buurt!

"Voldoende zoet water van goede kwaliteit op de juiste momenten​​​​​​"

Rian Govers-Gabriels

In mijn jeugd maakte ik al kennis met wateroverlast en hoorde ik van familie verhalen over de watersnoodramp van 1953. Ik vind het dan ook een eer om in het algemeen bestuur van het waterschap plaats te nemen en op deze manier bij te dragen aan de waterveiligheid.

Door de verhalen van vroeger vind ik het des te belangrijker dat leden van het algemeen bestuur deskundig zijn. Op deze manier kunnen we gezamenlijk de juiste besluiten nemen.

En er moeten veel besluiten worden genomen de komende periode!  Er is genoeg werk voor het waterschap. Zo moeten we beter omgaan met klimaatverandering. Een voorbeeld daarvan zijn de steeds droger wordende zomers. Als waterschap moeten we ervoor zorgen dat agrariërs in de zomer voldoende kunnen beregenen.

Naast mijn werk in het algemeen bestuur van het waterschap ben ik ook actief als raadslid voor Lokaal Realisme in Bergen op Zoom.

Functie

  • BBB Lijsttrekker voor de WBD waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 (onbezoldigd)
  • Secretaris/bestuurslid Lokaal Realisme (onbezoldigd)
  • gemeenteraadslid voor Lokaal Realisme in de gemeente Bergen op Zoom (2022-2026)
  • Toezichthoudend bestuurslid bij Stg Mamaloe kinderopvang. (m.i.v. 6 juli 2020).
  • BABS (bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand t.b.v. huwelijksvoltrekkingen) gedurende periode van het raadslidmaatschap te Bergen op Zoom
  • lid werkgroep herdenking Watersnoodramp 1953 - 2023 (onbezoldigd)
  • Vennoot Govers vof

Vragen aan Rian? Neem contact met haar op