Zin om te zwemmen? Ga naar een officiële zwemplas!

Bij warm weer is het heerlijk om verkoeling te zoeken aan het water. Wil je gaan zwemmen in het buitenwater? Ga dan naar een officiële zwemplas. In Midden- en West-Brabant zijn dat onder andere ’t Zand in Alphen, Plas op de Markeplaat in Zevenbergen, Plas aan de Reeweg in Lage Zwaluwe, Galderse Meren bij Breda en Recreatiepark de Spranckelaar bij Sprang-Capelle.

Kijk op www.zwemwater.nl of je bij een zwemplas bij jou in de buurt veilig kunt zwemmen. Bij deze zwemplassen vindt regelmatig controle van de waterkwaliteit plaats. Je vindt op deze site ook informatie over de voorzieningen bij de zwemplas. Denk aan horeca, kleedruimtes, douches en EHBO. Erg handig om te weten. De beheerder van een zwemplas is vaak de provincie of de gemeente.

Waarschuwing

Ga niet zwemmen in beken en rivieren. Dat water is geen zwemwater. Het water kan vies zijn en op de bodem kunnen scherpe voorwerpen liggen waaraan je je kunt verwonden. Ook is er kans op beschadiging van oevers en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als er bijvoorbeeld ook pleziervaart is.

Droogte

Hoge temperaturen en weinig neerslag hebben ook gevolgen voor het waterbeheer in Midden- en West-Brabant. De beschikbaarheid van water voor natuur en landbouw kan in gevaar komen. De opwarming van met name stilstaand water kan tot blauwalgen of andere waterkwaliteitsproblemen leiden. Meer informatie over blauwalgen.