Droogte in Midden- en West-Brabant

Droogte in Midden- en West-Brabant

Door klimaatverandering hebben we vaker te maken met weersextremen. Extreme neerslag wisselt af met lange periodes van droogte. Bij aanhoudende droogte doen we zoveel mogelijk om boeren en tuinders, natuur, industrie en andere watergebruikers van voldoende water te voorzien. Samen met de agrarische sector, natuur-/terreinbeheerders, Rijkswaterstaat en provincie kijken we naar de juiste maatregelen om water vast te houden. Zo kan iedereen rondom water wonen, werken en genieten. Nu, én in de toekomst

 • Beregeningsverzoek

  Wil je beregenen vanuit oppervlaktewater? Dit zijn de regels.

  Onttrekkingsverboden ingetrokken
 • Blauwalgen

  Zie je een verdachte drijflaag in een waterpartij die niet op de kaart staat? Meld de locatie inclusief foto bij het waterschap.

  Vijver met groene laag van blauwalgen
 • Botulisme

  Heb je dode dieren in het water gezien? Meld de locatie bij het waterschap.

 • Onttrekkingsverbod

  In welke gebieden gelden onttrekkingsverboden?

 • Tuintips

  Verander je tuin mee met het klimaat! Met enkele kleine aanpassingen is het een plek waar je lekker koel kunt zitten en wateroverlast kunt tegengaan.

 • Zin om te zwemmen? Ga naar een officiële zwemplas!

  Kijk hier welke dat onder andere zijn in Midden- en West-Brabant.

Nieuws over droogte

 • Vanaf 1 september kleine grondwaterput in Brabant melden bij waterschap

  De Brabantse waterschappen roepen alle gebruikers van kleine grondwaterputten op om hun put vanaf 1 september te melden. Dit geldt voor inwoners en bedrijven. Het doel is meer inzicht in het grondwatergebruik in Brabant te krijgen. Voor het kleine grondwaterverbruik is dat nog onvoldoende duidelijk. Meer inzicht is hard nodig in een droger wordend Brabant.

  Kleine grondwaterput
 • Gebruik van water uit sloten en beken weer toegestaan

  Door de neerslag van de afgelopen periode en de steeds verder afnemende beregeningsbehoefte bij agrariërs, is het vanaf vrijdag 11 augustus weer toegestaan om water uit sloten en beken te gebruiken in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta.

 • Open brief: Elke druppel telt! Help jij mee?

  Grondwater, daar moeten we het over hebben. Want het is van levensbelang voor onszelf, onze voedselproductie en onze natuur. Maar water is niet meer vanzelfsprekend. Dat hebben we afgelopen droge weken wel gemerkt, zelfs na zo'n nat voorjaar. Inmiddels telt in Brabant elke druppel. Wij, de Brabantse grondwaterpartners, roepen alle Brabanders op om samen met ons ervoor te zorgen dat we meer regenwater vasthouden en minder grondwater gebruiken. Zo vullen we samen de grondwatervoorraad in Brabant weer aan.

De informatie die je zocht niet gevonden?

We helpen je graag! Vul ons online contactformulier in of neem tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op via 076 564 1000.

Foto_droogte