De inhoud is geladen.

René

René heeft een druk bestaan bij waterschap Brabantse Delta. Van het geven van adviezen en het toetsen van ideeën tot het starten van een modern Research & Development-lab op een rioolwaterzuivering. En alles doet hij met veel plezier. “In het lab gaan mijn collega’s en ik helemaal los! Daar proberen en testen we steeds weer de allernieuwste technieken.”

“Mijn grootste motivatie is van waarde zijn voor de natuur en de wereld. Ik wil zien waar kansen liggen en ben veel bezig met verbeteren. Dat doe ik door technologie te gebruiken. En ik weet: oplossingen vind je niet altijd van achter je computer. Ik ga juist graag het werkgebied van het waterschap in om met mensen te praten en om te ontdekken of wat ik bedenk ook in het echt werkt. Daar rollen vanzelf dingen uit die ik kan gebruiken.”

Samenwerken met studenten

“Ik geniet ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Laatst nog bouwden we een proefopstelling met een heleboel meetinstrumenten en machines in ons lab. Samen met een aantal enthousiaste collega’s en studenten hebben we dit gebruikt om testen te doen. We kwamen samen tot de conclusie dat we door machines slimmer aan te sturen gemiddeld 30 procent energie kunnen besparen. Hoe gaaf is dat!? De samenwerking met studenten is daarbij ontzettend belangrijk. Ze stellen goede vragen, die ons weer nieuwe inzichten opleveren. Zaken waar we anders wellicht niet aan denken.

Met collega’s slimme dingen doen

“Mijn collega’s en ik willen veel bereiken. En we willen allemaal hetzelfde: met technologie de wereld verbeteren. Bijvoorbeeld door te zorgen dat onze machines nóg beter werken. En we willen nog zoveel meer doen! Denk aan kunstmatige intelligentie en het gebruiken van nieuwe architecturen en technieken. Ik besef me goed dat we werken aan schoon water voor heel Midden- en West-Brabant. Dat wil ik goed doen door mijn verantwoordelijkheid daarin te pakken. Brabantse Delta helpt me daarbij, omdat ik het gevoel krijg dat ze blij zijn met mijn ideeën en plannen. Zelfs als het R&D-lab niet gelukt zou zijn, zou ik het gevoel hebben dat iedereen naar me luistert en openstaat voor mijn ideeën.”

Vrij de toekomst in

“Ik voel me vooral vrij bij Brabantse Delta. Bijvoorbeeld als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en wensen. Ik zou me in de toekomst graag meer willen verdiepen in data science-vraagstukken. En daarvoor krijg ik álle ruimte van mijn manager. Hij vraagt bijvoorbeeld wat ik zelf als persoon wil en wat ik daarvoor van Brabantse Delta nodig denk te hebben. Daarmee is het invullen van mijn toekomst echt iets wat mijn manager, Brabantse Delta én ik samen bepalen.” 

Lees de andere verhalen

  • Liane

    De fijne samenwerking met haar open en gemotiveerde team, dát is wat Liane raakt.

  • Rens

    Wat Rens raakt: nuttig zijn voor de natuur én sterke samenwerkingen vinden.

  • Sjoerd

    De energie die hij krijgt van zijn werk, dát is wat Sjoerd raakt.