Dijkversterking Standhazensedijk

Een deel van de Standhazensedijk voldoet niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Dit deel van de dijk is 730 meter en ligt in de gemeente Drimmelen. De komende periode bepalen we hoe de dijk versterkt moet worden. De dijkversterking is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma(externe link).

Planning

In 2023 doorlopen we de planuitwerkingsfase. Het voorkeursalternatief wordt verder uitgewerkt tot een ontwerp.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het project dijkversterking Standhazensedijk?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief(externe link).

Bekijk hier de eerder verstuurde nieuwsbrieven:

Februari 2024(externe link)
April 2023(externe link)
December 2022(externe link)
Augustus 2022(externe link)
Mei 2022(externe link)
Februari 2022(externe link)

Folders

Bekijk hier de folder met uitleg over het projectplan Waterwet.

Bekijk hier de folder met uitleg over het voorkeursalternatief.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit project? Stuur een email naar:

standhazensedijk@brabantsedelta.nl

Op deze plek staat een afbeelding van een externe website. Mogelijk plaatst deze website cookies. Door op de knop te klikken accepteer je deze cookies en wordt de afbeelding getoond.

Standhazensedijk 360°

Laatste nieuws

  • Contract uitvoering Dijkversterking Standhazensedijk getekend

    Waterschap Brabantse Delta en Van Oord hebben na een intensief halfjaar planuitwerking hun handtekening gezet onder het contract voor de uitvoering. Dat gebeurde op 7 februari buiten op de Standhazensedijk in Drimmelen.

  • Van Oord start met dijkversterking Standhazensedijk

    Van Oord start met dijkversterking Standhazensedijk in Drimmelen! Samen met waterschap Brabantse Delta wordt gewerkt aan het ontwerp en realisatie van de dijkversterking. De uitvoering is gepland voor het voorjaar van 2024, met voltooiing in datzelfde jaar.

  • Oplossing voor Standhazensedijk uitgewerkt in projectplan

    Waterschap Brabantse Delta heeft in de verkenningsfase verschillende manieren onderzocht om de Standhazensedijk te versterken. Het voorkeursalternatief is nu uitgewerkt in een projectplan.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

De dijkversterking Standhazensedijk is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. In het Hoogwaterbeschermingsprogramma werken de waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Minimaal 2.000 kilometer dijken en daarnaast 400 sluizen en gemalen, worden de komende dertig jaar versterkt. Zo werken we aan een land waar je veilig kunt wonen, werken en recreëren.