Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

 • Wateroverlast West-Brabant

  De maand mei is kletsnat. En omdat het al een half jaar veel natter is dan normaal, zijn de beken en sloten vol. De bodem is helemaal verzadigd. De grondwaterstanden zijn erg hoog. Elke bui die erbij komt, geeft dan snel wateroverlast. Afgelopen nacht en deze ochtend heeft het in korte tijd extreem veel geregend. Op sommige plekken in ons werkgebied is de wateroverlast groot. Straten en kelders lopen onder water en agrariërs hebben veel last van water op hun land.

  Wateroverlast Dorst
 • Niels Mureau, de man van de Waterketen

  Niels Mureau. Bestuurder, loco-dijkgraaf, agrarisch ondernemer, consultant en bovenal: verbinder en pionier. Per 1 juni 2024 legt hij zijn taken als lid van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta neer.

 • Nat voorjaar ideaal voor de zomer

  De afgelopen maanden waren vooral nat. Nog niet echt een prachtig voorjaar. Een warme en droge zomer lijkt dan ook heel ver weg. Toch nemen we als Brabantse Delta nu maatregelen om voorbereid te zijn op zo een warme en droge periode. Want het weer kan zomaar omslaan.

 • Waterkwaliteit stadswateren Breda voor evenementen online te raadplegen

  De gemeente Breda maakt op een speciale website duidelijk of het wel of niet veilig is om te zwemmen in de singels van Breda en in de Waterakkers ter hoogte van Teteringen.

  Ga voor zwemmen in zwemplassen naar www.zwemwater.nl
 • Subsidie voor extra groene schoolpleinen

  Van grijs betegelde schoolpleinen naar groene buitenspeelplaatsen. Scholen kunnen tot en met 4 november 2024 een financiële bijdrage aanvragen bij 'Schoolpleinen van de Toekomst.’ De subsidie is voor basisscholen, voortgezet onderwijsscholen en het mbo.

  Van betontegels naar groene schoolpleinen
 • Waterschap Brabantse Delta en gemeente Moerdijk werken samen aan een klimaatbestendig Zevenbergen Oost

  Een nieuwe groene wijk met volop ruimte voor water en (natte) natuur: daaraan werken de gemeente Moerdijk en het waterschap Brabantse Delta samen bij de ontwikkeling van Zevenbergen Oost. Wethouder Danny Dingemans en waterschapsbestuurder Angelien Hagenaars ondertekenden daarvoor onlangs de intentieovereenkomst.

 • Agrariërs mogen onder voorwaarden sloten van het waterschap gebruiken voor aanvraag Europese subsidie

  Agrariërs in Midden- en West-Brabant mogen onder voorwaarden gebruik maken van sloten, die het eigendom zijn van waterschap Brabantse Delta, bij het aanvragen van inkomensondersteuning voor agrarische ondernemers van het EU Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

 • Start aanleg vispassages in De Agger

  Vanaf maandag 22 april start het waterschap met de aanleg van drie vispassages in De Agger in de gemeente Woensdrecht. Met de aanleg van deze vispassages kunnen de vissen straks heen en weer langs de stuwen zwemmen.

  Op de foto zie je een vislift in het water bij een stuw. De lift is rond.
 • Droogteseizoen begint kletsnat, maar geeft geen zekerheid

  De beken en sloten zijn goed gevuld en de grondwaterstanden zijn hoog. Op sommige plekken is er grondwateroverlast. Maar het vele water geeft geen garantie om een droge zomer door te komen.