Maaionderhoud

Voor goed waterbeheer is het van belang dat sloten, vaarten en kanalen het hele jaar door goed worden onderhouden. Ieder jaar voert waterschap Brabantse Delta daarom maaionderhoud uit. Vanaf 2021 worden sloten en bermen in West-Brabant anders gemaaid. De deelnemende gemeenten, Staatsbosbeheer en waterschap Brabantse Delta hebben hierover nieuwe afspraken gemaakt in samenwerking met het “Bijenlandschap”. De belangrijkste aanleiding hiervoor is de wet Natuurbescherming (2017) waarin is beschreven dat we onze natuur beter moeten beschermen en biodiversiteit willen verbeteren.

Wat zie je?

Waar eerst sloten en bermen helemaal werden schoongemaakt en gemaaid, wordt er nu meer rekening gehouden met de natuur in en rondom de sloten en bermen. Voortaan wordt niet meer alles in één keer gemaaid, maar wordt dit in verschillende fases gedaan. Doordat niet alle planten en bloemen gelijk worden gemaaid, is er altijd ruimte voor dieren om te leven in de stukken die blijven staan.

Lees meer over het algemeen onderhoudsplan watersystemen

Vragen?

We helpen u graag. Kijk eens op onze pagina met de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier of neem tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op via 076 564 1000.

Naar vraag en antwoorden

Bijen

Perceelwijzer app

Deze app geeft boeren en tuinders actuele en betrouwbare informatie over hun eigen perceel. Bijvoorbeeld over onttrekkingsverboden, neerslagverwachtingen, maaimomenten, grond- en oppervlaktewaterstanden. De app is gratis beschikbaar in de App of Play Store.

Voor meer informatie over de app bezoek www.perceelwijzer.nl.

De informatie die je zocht niet gevonden? 

We helpen je graag! Vul ons online contactformulier in of neem tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op via 076 564 1000.