Hozen & Lozen is een bordspel waar leerlingen strijden om het water. Wie lukt het om de polder droog te houden? Het spel is geschikt voor groep 8 en onder -en bovenbouw leerlingen van het voortgezet onderwijs. Hoe meer je van water afweet hoe groter de kans dat je wint! Na het spelen van het spel weten de leerlingen meer over water en het Nederlandse waterbeheer, ontdekken ze leuke weetjes. Met het spel Hozen & Lozen geeft je een mooie en creatieve aanvulling aan de aardrijkskundeles.

Het water de baas!

Wij Nederlanders hebben polders aangelegd en werken onder het zeeniveau. We proberen al honderden jaren het water de baas te zijn. Door het veranderende klimaat wordt ons kleine landje steeds kwetsbaarder. Steeds meer maatregelen zijn nodig om ons land droog en veilig te houden.

Bordspel Hozen en Lozen

Hoe werkt Hozen & Lozen?

Hozen & Lozen is een bordspel met vier polders. Elke speler heeft zijn eigen polder. Wie lukt het om de polder droog te houden? Dit doe je door water naar de tegenstander te pompen, vragen te beantwoorden en tactisch te spelen. Hoe meer je van water afweet hoe groter de kans is dat je wint. 

Niveau

Basisonderwijs: groep 8 (uitdaging)

Voortgezet onderwijs: vmbo, havo, vwo

Duur van het spel

Inleiding: 5 minuten

Spel: 20 minuten

Nabespreking: eigen invulling

Begeleiding

De docent kan zelf het spel begeleiden. 

Aanvragen

Het aanvragen van het bordspel Hozen en Lozen gaat eenvoudig via ons digitaal formulier. Houd hierbij wel rekening met de volgende zaken: 

  • Aan het bordspel Hozen & Lozen zijn geen kosten aan verbonden.
  • Het spel is alléén voor scholen binnen ons werkgebied beschikbaar.
  • In totaal hebben we 6 bordspellen te leen.
  • Wij lenen een bordspel één week uit.
  • Zelf ophalen en terugbrengen

Aanvragen Hozen & Lozen