Vanwege de vakantieperiode is het helaas niet mogelijk om een rondleidingen te boeken. Vanaf 6 september worden alle aanvragen opgepakt en ben je van harte welkom op één van onze bezoeklocaties. 

Ben je als leerkracht, docent of bedrijf bezig met het thema water? Dan mag een rondleiding op één van onze bezoeklocaties niet ontbreken. We vertellen je graag over onze werkzaamheden en laten je zoveel mogelijk aspecten van ons werk zien.

De rondleidingen zijn te boeken op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. 

 • Rondleidingen graag minimaal 4 weken van tevoren reserveren.
 • We geven rondleidingen voor groepen van minimaal 10 tot maximaal 30 personen.
 • De rondleidingen zijn vanaf basisschool groep 7.
 • De rondleidingen zijn Nederlandstalig.

Onze rondleidingen

Rioolwaterzuivering Nieuwveer & Bath 

Hoe zuivert het waterschap het afvalwater dat jij thuis door de gootsteen en toilet spoelt? Je ziet op zuivering Nieuwveer of Bath de verschillende stappen in het zuiveringsproces. Op Nieuwveer nemen we je mee naar onze nieuwe slibverwerking. Daar zie je hoe afvalwater wordt omgezet in groene energie. Op zuivering Bath vertellen wij je meer over hoe afvalwater in bioplastic wordt omgezet. 

Een bezoek aan de zuiveringen is op eigen risico. Op de zuivering kunnen minder gezonde bacteriën vrijkomen die in het algemeen géén risico vormen. De vrijkomende bacteriën kunnen wel schadelijk zijn voor een ongeboren vrucht/baby of voor mensen met een zwakke gezondheid.

  Gemaal Keizersveer en Overdiepse Polder

  Om overstromingen te voorkomen zetten we gemalen in en geven we ruimte terug aan de rivier. Op gemaal Keizersveer in Raamsdonksveer krijg je een uitgebreide rondleiding over het gemaal en geven wij jou uitleg over het terpenplan in de Overdiepse Polder. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de Overdiepse Polder. Maximaal 24 personen per rondleiding. 

  Markdal Breda

  Tijdens deze rondleiding door het Markdal in Breda vertellen wij jou over de natuur in het dal, de Mark die er doorheen slingert en de functie van een waterberging. Daarnaast vertelt de gids je over de rol van het Markdal (en nadere natuurgebieden of waterbergingen) in de klimaatverandering.

  Rondleiding aanvragen

  Bezoekadressen

  Zuivering Nieuwveer

  Biezenstraat 7
  4823 ZJ Breda
  Routebeschrijving Nieuwveer

  Zuivering Bath

  Gemaalweg 2
  4411 SV Rilland-Bath (Maak je gebruik van navigatie? Voer Rilland in)
  Routebeschrijving Bath

  Gemaal Keizersveer

  Aanwassenweg 4
  4944 SB Raamsdonk
  Routebeschrijving Keizersveer

  Markdal

  Via parkeerplaats aan Bouvignelaan 3
  4836 AA Breda
  Routebeschrijving Markdal

  Tuinen Bouvigne

  Bouvignelaan 5
  4836 AA Breda
  Routebeschrijving Bouvigne

   Video 'Van plas tot plas'

  Om een indruk te geven hoe wij het afvalwater zuiveren, het slib verwerken en energie en warmte opwekken bekijk dan de video 'Van plas tot plas". Deze video duurt 10 minuten en laat zien hoe een rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt.

  Contact

  Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Vul dan het contactformulier in of bel T 076 564 10 00.