De verwachting is dat we vanaf 1 oktober 2021 weer starten met rondleidingen. Deze datum is onder voorbehoud.

Houd deze website in de gaten voor actuele informatie.

Rioolwaterzuivering Nieuwveer & Bath

Hoe zuivert het waterschap het afvalwater dat u thuis door de gootsteen en toilet spoelt? U ziet op zuivering Nieuwveer of Bath de verschillende stappen in het zuiveringsproces. Op Nieuwveer nemen we u mee naar onze nieuwe slibverwerking. Daar ziet u hoe afvalwater wordt omgezet in groene energie. Op zuivering Bath vertellen wij u meer over hoe afvalwater in bioplastic wordt omgezet. Deze rondleidingen kunt u op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 uur boeken. 

Video 'Van plas tot plas'

Om een indruk te geven hoe wij het afvalwater zuiveren, het slib verwerken en energie en warmte opwekken bekijk dan de video 'Van plas tot plas". Deze video duurt 10 minuten en laat zien hoe een rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt.


Veiligheid voorop

Een bezoek aan de zuiveringen is op eigen risico. Op de zuivering kunnen minder gezonde bacteriën vrijkomen die in het algemeen géén risico vormen. De vrijkomende bacteriën kunnen wel schadelijk zijn voor een ongeboren vrucht/baby of voor mensen met een zwakke gezondheid. Het waterschap raadt daarom een bezoek aan de zuiveringen dringend af voor:

  • zwangere vrouwen 
  • (oudere) personen met een zwakke gezondheid 
  • kinderen tot 10 jaar

Gemaal Keizersveer en Overdiepse Polder

Om overstromingen te voorkomen zet waterschap Brabantse Delta gemalen in en geven we ruimte terug aan de rivier. Op gemaal Keizersveer krijgt u een uitgebreide rondleiding over het gemaal en geven wij u uitleg over het terpenplan in de Overdiepse Polder. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de Overdiepse Polder. Deze rondleiding kunt u op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 uur boeken. 

Markdal Breda

Tijdens deze rondleiding door het Markdal vertellen wij u over de natuur in het dal, de Mark die er doorheen slingert en de functie van een waterberging. Daarnaast vertelt de gids u over de rol van het Markdal (en nadere natuurgebieden of waterbergingen) in de klimaatverandering.

Bezoek tuinen Bouvigne

Vanaf maandag 28 juni zijn de tuinen van Bouvigne weer open voor bezoekers. De tuinen zijn open voor bezoek op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Het is niet mogelijk de tuinen te bezoeken met groepen van meer dan 10 personen.

Bel voor vragen naar  076 564 11 60.

Meer over Landgoed Bouvigne

Bezoekadressen

Zuivering Nieuwveer

Biezenstraat 7
4823 ZJ Breda
Routebeschrijving Nieuwveer

Zuivering Bath

Gemaalweg 2
4411 SV Rilland-Bath (Maakt u gebruik van navigatie? Voer Rilland in)
Routebeschrijving Bath

Gemaal Keizersveer

Aanwassenweg 4
4944 SB Raamsdonk
Routebeschrijving Keizersveer

Markdal

Via parkeerplaats aan Bouvignelaan 3
4836 AA Breda
Routebeschrijving Markdal

Tuinen Bouvigne

Bouvignelaan 5
4836 AA Breda
Routebeschrijving Bouvigne

Contact

Staat u vraag niet bij de veelgestelde vragen? Vul dan het contactformulier in of bel T 076 564 10 00.