De inhoud is geladen.

Wat een Waterbazen!

In Midden- en West-Brabant wonen veel Waterbazen! Mensen die door iets kleins of groots in hun omgeving te veranderen, zorgen voor schoon en voldoende water. 

Word ook een Waterbaas

Help jij mee aan schoon en voldoende water? Het is makkelijker dan je denkt! Met kleine veranderingen in en om jouw huis ben je al goed op weg. Bijvoorbeeld:

  • Haal plastic afval uit sloten, beken of vijvers
  • Spoel geen frituurvet of medicijnen door de wc
  • Ga met je auto door de wasstraat 
  • Vang regenwater op met een regenton

Bekijk onze tips om een Waterbaas te worden

Boer Toms Tips

Boer Tom, bekend van Eigen Huis & Tuin en Boer zoekt Vrouw, geeft jou hele handige (tuin)tips:

Ontdek tip 1 van Boer Tom: wip jouw tuintegels!

Waterbaas Eline vertelt hoe zij, samen met haar kinderen, in de 'achtertuin' afval uit het water vist.

Waterbazen van ons waterschap

Wij zijn ontzettend blij met alle Waterbazen in ons werkgebied. Want hoe meer ‘waterbewuste’ mensen, hoe beter. Zelf werken we ook elke dag hard aan schoon en voldoende water, én veilige dijken.

Ontdek alle verhalen van onze Waterbazen

Waterbazen Wandelingen

Een kort ommetje of een lange tocht; op dit moment is iedereen aan de wandel! Heerlijk, veilig een frisse neus halen in de buitenlucht. Om wat extra afwisseling te brengen in je wandeling, hebben de waterschappen de 'Waterbazen Wandelingen' bedacht! Zo ontdek je onderweg wat je zelf kan doen voor schoon en voldoende water.

Kies uit waar je gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad. Hoe meer opdrachten je doet, hoe meer je een Waterbaas wordt! Je kunt de gratis 'Doe- & Ontdek'-gids van de Waterbazen Wandelingen direct downloaden op je mobiele telefoon.

Download de Doe- & Ontdek-gids

TIP: Maak (samen met je buren) de wijk groen én waterproof

Als wijk- en buurtvereniging kun je subsidie krijgen voor plannen op het gebied van natuur en water via het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. Goede ideeën als een waterspeeltuin, moestuin in de wijk of de gezamenlijke aanleg van groene daken zijn voorbeelden van projecten die passen bij het doel van het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds.

Lees meer over het fonds

Waterschap zoekt Waterbaas

Ben jij of ken jij zo'n spetterende Waterbaas? Deel dan jouw verhaal met ons! Maak een leuke video, mooie foto's of schrijf een brief met korte uitleg. En wie weet, gebruiken wij jouw verhaal straks als inspiratie voor anderen om ook een Waterbaas te worden.

Stuur ons een mail

transcriptie compilatie waterbazen.txt

Bedankt Waterbazen! Namens alle waterschappen.

Volg ons

Wil je meer informatie en tips over hoe jij een Waterbaas kunt worden en wat wij als waterschap doen om het goede voorbeeld te geven? Volg ons dan op:

Ontdek ons werk

Ontdek meer over het werk van ons waterschap!

Veel mensen kennen de waterschappen van de dijken. Maar we doen meer. Naast dijken onderhouden en verstevigen, zorgen we ook voor schoon water én voldoende water. Zo zuiveren we afvalwater, zorgen we dat planten en dieren goed kunnen leven in het water en houden we het water op peil.

Nog meer weten?

Kijk dan op de pagina ontdek ons werk of de pagina werkzaamheden in jouw buurt voor alle lopende projecten.

Klimaat en duurzaamheid

Ook het veranderende klimaat en de duurzame ontwikkeling van ons regio zijn belangrijke opgaven waar ons waterschap zich hard voor maakt.

Meer over klimaat & duurzaamheid.