Dijkgraaf Kees-Jan de Vet van waterschap Brabantse Delta zette afgelopen week zijn handtekening onder de Direct Duidelijk Deal. Met de deal spreekt het waterschap af dat het duidelijk communiceert en dat het concrete plannen maakt om dit voor elkaar te krijgen.

Dijkgraaf Kees Jan de Vet ondertekent de Direct Duidelijk Deal
Dijkgraaf Kees Jan de Vet ondertekent de Direct Duidelijk Deal

Schrijftrainingen

Het doel van de deal is om communicatie door de overheid nog duidelijker te maken. Bij waterschap Brabantse Delta doen we dat met schrijftips, een checklist en goede voorbeelden uit de praktijk. En nog dit jaar start het waterschap met schrijftrainingen voor de medewerkers.

“Als waterschap gebruiken we veel vaktaal. Dat zijn vaak woorden die niet iedereen begrijpt. Als waterschap vinden we het belangrijk dat iedereen begrijpt wat we doen en waarom we dat doen. Daarom onderteken ik deze deal. Hiermee zetten we als waterschap een eerste stap naar duidelijke taal”, aldus Kees-Jan de Vet.

Landelijk initiatief

Direct Duidelijk is een landelijke campagne en een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Al meer dan 100 overheden doen mee. Ook collega waterschap De Dommel tekende deze week de deal.