Hozen & Lozen is een bordspel waar leerlingen strijden om het water. Wie lukt het om de polder droog te houden? Het spel is geschikt voor groep 7 en 8 en onder -en bovenbouw leerlingen van het voortgezet onderwijs. Hoe meer je van water afweet hoe groter de kans dat je wint! Na het spelen van het spel weten de leerlingen meer over water en het Nederlandse waterbeheer, ontdekken ze leuke weetjes. Met het spel Hozen & Lozen geeft je een mooie en creatieve aanvulling aan de aardrijkskundeles.

Het water de baas!

Wij Nederlanders hebben polders aangelegd en werken onder het zeeniveau. We proberen al honderden jaren het water de baas te zijn. Door het veranderende klimaat wordt ons kleine landje steeds kwetsbaarder. Steeds meer maatregelen zijn nodig om ons land droog en veilig te houden.

Hoe werkt Hozen & Lozen?

Hozen & Lozen is een bordspel met vier polders. Elke speler heeft zijn eigen polder. Wie lukt het om de polder droog te houden? Dit doe je door water naar de tegenstander te pompen, vragen te beantwoorden en tactisch te spelen. Hoe meer je van water afweet hoe groter de kans is dat je wint. 

Bordspel Hozen en Lozen

Praktische informatie

Niveau

  • groep 7 en 8 (uitdaging)
  • VMBO: klas 1,2, 3
  • Havo | VWO: klas 1 en 2

Duur van het spel

  • Inleiding: 5 minuten
  • Spel: 20 minuten
  • Nabespreking: naar eigen invulling

Begeleiding

De docent kan zelf het spel begeleiden. 

Zwartenbergse Polder

Bordspel Hozen en Lozen aanvragen?

Aan het bordspel Hozen en Lozen zijn geen kosten verbonden. Het spel is alleen voor scholen binnen ons werkgebied beschikbaar. In totaal zijn er 6 bordspellen beschikbaar, welke maximaal 1 week geleend kunnen worden. Docenten moeten het bordspel zelf ophalen en terugbrengen.

Aanvragen Hozen & Lozen