Hebben data en complexe analyses geen geheimen voor jou en ben jij al lang overtuigd van de meerwaarde van een datagedreven organisatie? Kun jij buiten de kaders denken en creatieve oplossingen bedenken? Kom dan bijdragen aan ons mooie waterwerk, midden in de natuur.

Minimum aantal uur per week: 32
Maximum aantal uur per week: 36
Locatie: Breda
Niveau: hbo/wo
Sluitingsdatum:

Direct solliciteren

Jouw waterwerk raakt ons allemaal

Als data engineer bij waterschap Brabantse Delta zorg je elke dag dat mensen veilig kunnen wonen, werken en genieten in en om het water. Je speelt een belangrijke rol bij het gebruik van gegevens en analyses om het waterbeheer te verbeteren, risico's te beheren en de veerkracht van de waterinfrastructuur te vergroten. Je werk draagt direct bij aan het behalen van de doelstellingen van het waterschap op het gebied van waterkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Je kent Azure ‘van binnen en buiten’. Je kent alle functies en technieken binnen deze applicatie. Je bent ook bekend met Azure Synapse en Apache Spark. Je zorgt ervoor dat de Azure datalakehouse omgeving zo optimaal mogelijk is ingericht en binnen het beschikbare budget. Je schrijft hiervoor efficiënte pipelines en SQL queries. Ook bewerk je de data op een passende manier, zodat het goed klaar staat voor het project dat de data nodig heeft. Jouw werk draagt direct bij aan het datagedreven werken binnen de organisatie. Door jouw werk gaan we sneller en efficiënter werken en maken we goed onderbouwde keuzes. Hierdoor wordt de impact die het waterschap maakt steeds groter. Ons waterwerk stopt nooit. Die verantwoordelijkheid voel jij ook, elke dag.

Dit raakt jou

  • Jij krijgt er energie van als data uit de bronapplicaties op een betrouwbare manier in het datalakehouse terechtkomen.
  • Jij werkt graag samen. Dit doe je met opdrachtgevers (leidinggevenden), programmamanagers en projectleiders, medewerkers breed in de organisatie en collega data scientisten (intern en extern).
  • Jij wordt enthousiast als je oplossingen hebt gevonden voor ingewikkelde vraagstukken. Of het nu gaat om het ontwerpen van innovatieve data pipelines, het implementeren van geavanceerde analyses of het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke dashboards.
  • Je houdt van afwisseling in je werk. Zo voer je ook beheerwerkzaamheden uit en los je incidenten en storingen op.

Dit bieden we jou

Heb je zin om binnen een gezellig en gedreven team dat bij veel ontwikkelingen betrokken wordt of is, elke dag bij te dragen aan ons waterwerk in Midden- en West-Brabant? Dan ben je meer dan welkom bij ons. Je komt in een team met jonge en minder jonge collega’s en met verschillende ervaring. Naast leuke collega’s en een fijne werksfeer, krijg je alle vrijheid om jouw werk op jouw eigen manier te doen. Je krijgt een laptop, een telefoon en alle ruimte voor bijscholing en doorontwikkeling. Je zit dicht bij ontwikkelingen en hebt volop de kans om deze ook zelf te pakken. 

Je start met een jaarcontract. Zijn we allebei tevreden, dan volgt een vast contract. Bij een werkweek van 36 uur verdien je minimaal € 4.299,- en maximaal € 5.940,- (schaal 11). Daarbij krijg je een individueel keuzebudget (IKB) van 21%. Je kiest zelf waarvoor je dit budget inzet. Denk aan extra vrije dagen, vakantiegeld of een eindejaarsuitkering. Jouw IKB-budget is maandelijks beschikbaar. Je bepaalt zelf in welke maand(en) je dit laat uitbetalen.

En je krijgt nog meer! Een personeelsvereniging met leuke activiteiten bijvoorbeeld. We organiseren ieder jaar een afdelingsuitje en een groot en gezellig eindejaarsfeest. Waterschap Brabantse Delta heeft een actief jongerennetwerk voor alle collega’s tot en met 35 jaar.

Raakt dit waterwerk jou?

Heb je minimaal een hbo+ werk-denkniveau en gevoel voor bijvoorbeeld technische informatica, wiskunde, of natuurkunde? Heb je ervaring met programmeren in Python, Spark? En heb je kennis van en ervaring met databasetechnologieën zoals: SQL, NoSQL, datamodellering en datawarehouse? Dan maken we heel graag kennis met jou! 

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Kim Struijs, teammanager ICT (076 564 14 51) of Kerwin Ebben, data engineer (076 564 17 16). Of voor vragen over het sollicitatieproces met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36), HR-ondersteuning. 

Is dit toch niet helemaal jouw baan, maar ken je iemand anders bij wie dit wel helemaal past? Tip die persoon. Je maakt ons erg blij. Alvast bedankt!

Over ons 

Er is weinig zo belangrijk als water. Dat voel je als je werkt bij waterschap Brabantse Delta. Samen met zo’n 600 enthousiaste collega’s nemen we onze verantwoordelijkheid. Dragen we bij aan veilig wonen, werken en genieten in en om het water. Voor iedereen in de regio. Waterwerk is levenswerk. Vooral met de klimaatproblemen die op ons afkomen. Want de beschikbaarheid van water lijkt voor de meeste mensen misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Jij zorgt dat ons water schoon is en de natuur kan groeien en bloeien. Dankzij jou blijven onze dijken sterk. En kunnen agrariërs hun gewassen laten groeien. En dat doe je met de nieuwste technieken en innovaties. Vandaag én in de toekomst.

Het formulier wordt geladen.

Dit bieden we jou nog meer: