Dijkversterking Willemstad-Noordschans

Van Willemstad tot Noordschans ligt een primaire kering die ons beschermt tegen hoogwater vanuit het Hollands Diep. Delen van deze dijk voldoen niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom gaan we de dijk versterken. De versterking is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma(externe link).

Wat gaan we doen?

Delen van de dijk tussen Willemstad en Noordschans voldoen niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Ook voldoet een deel van de dijk tussen Willemstad en de Volkeraksluizen, en een gedeelte bij de Roode Vaart, niet aan de norm. In totaal gaat het om een opgave van ongeveer 8 kilometer. De afgelopen tijd voerden we onderzoeken en metingen uit om te bepalen waar en hoe de dijk precies versterkt moet worden. De komende tijd kijken we wat er zoal speelt in de omgeving, of we dit mogelijk aan elkaar kunnen koppelen en welke kansen voor duurzaamheid de aanstaande dijkversterking biedt.

Dijktraject

Planning

In 2020 is de voorverkenningsfase gestart. Deze fase ronden we in 2023 af. 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het project dijkversterking Willemstad-Noordschans?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!(externe link)

Hoogwaterbeschermingsprogramma

De dijkversterking Willemstad-Noordschans is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. In het Hoogwaterbeschermingsprogramma werken de waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Minimaal 2.000 kilometer dijken en daarnaast 500 sluizen en gemalen, worden de komende dertig jaar versterkt. Zo werken we aan een land waar je veilig kunt wonen, werken en recreëren. 

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit project? Stuur een email naar:

dijkversterkingWIN@brabantsedelta.nl