Lid algemeen bestuur

Lid algemeen bestuur

Woonplaats: Zevenbergen

Lid van het algemeen bestuur sinds: september 2021

Profielfoto Henk Schouwenaars

Ik ben geboren en getogen in Zevenbergen midden in het werkgebied van Brabantse Delta. Met in de kern de eerst gedempte en nu weer geopende haven. In de 60'er jaren was ik grote voorstander van het dempen van de haven, met als belangrijkste motief de volksgezondheid. Het sterk ruikende open riool paste niet meer in het centrum. Sinds 1999 heb ik me met anderen ingezet om de haven weer open te graven. Dit zorgt voor zoet water in het achterland, de polders ten westen van Zevenbergen.

"De klimaatverandering vereist een andere uitvoering van de basistaken van het waterschap"

Henk Schouwenaars

De tijd verandert, we leren steeds en krijgen nieuwe inzichten. De klimaatsverandering vereist weer een andere inzet van het waterschap. Genoeg water, gezond water in tijden van hoosbuien en droge perioden. Dat is het bestaansrecht van het waterschap. Dat is dan ook mijn motivatie om bestuurslid van het waterschap te willen zijn.

Ik heb ervaring in het welzijnswerk en bij woningcorporaties. Daarnaast heb ik bestuurlijke ervaring opgedaan als gemeenteraadslid in Zevenbergen en Moerdijk en ook in de raad van bestuur van het Havenschap Moerdijk (nu Port of Moerdijk). Op dit moment ben ik voorzitter van de Brede Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Altena en voorzitter van de Stichting Energietransitie Moerdijk.

Functie

  • Gepensioneerd
  • Voorzitter Brede Adviesraad Sociaal Domein gemeente Altena (onkostenvergoeding)
  • Voorzitter Stichting Energietransitie Moerdijk (onkostenvergoeding)
  • FinanciĆ«le belangen: geen

Vragen aan Henk? Neem contact met hem op