Herontwikkeling en uitbreiding MiniGemaal-opstelling – versie 3.0

Binnen het R&D-lab van Waterschap Brabantse Delta werken we aan innovatieve en schaalbare oplossingen voor de waterketen. We zeggen altijd gekscherend dat het R&D lab een mini waterschap is. Onze MiniGemaal-opstelling is een kleinschalige, modulaire testinstallatie waarmee we technieken op het gebied van besturing, monitoring en energieoptimalisatie simuleren en testen. Versie 2.0 heeft ons waardevolle inzichten opgeleverd. Nu is het tijd voor een volgende stap: versie 3.0 – een robuuste, leerzame en multifunctionele opstelling waarmee we toekomstige innovaties kunnen testen en demonstreren.
Opdrachtomschrijving
Als projectgroep werk je mee aan de volledige herontwikkeling van de MiniGemaal-opstelling. Dit betekent niet alleen ontwerpen, maar vooral ook bouwen, testen en verbeteren. Je past elektrotechnische kennis toe in het aansluiten van sensoren, motoren en meetapparatuur. Daarnaast werk je aan de implementatie van ons gezamelijk ontwerp.
De lessen uit eerdere versies worden actief meegenomen: betrouwbaarheid, flexibiliteit en uitbreidbaarheid staan centraal. Je krijgt veel vrijheid om mee te denken in het ontwerp, verbeteringen voor te stellen en creatieve ideeën toe te passen.
Doel van het project
- Realiseren van MiniGemaal versie 3.0: een functionele, veilige en modulaire testinstallatie. Om tegemoet te komen aan onze nieuwe eisen : Een omgeving waarin we afvlakkingsregelingen kunnen testen en dus in seriegeschakelde gemalen kunnen simuleren.
- Toepassen en integreren/ombouwen van PLC-technologie, elektrotechniek en procesautomatisering.
- Documenteren van het ontwerp en de opbouw voor toekomstig gebruik en opschaling.
Wie zoeken we?
Een gemotiveerde projectgroep (mbo of hbo, minor of stage) met interesse in techniek, procesautomatisering en watertechnologie.
- Elektrotechniek
- Mechatronica
- Industriële automatisering
- Procestechnologie
- (Water)Technologie & Innovatie

Te ontwikkelen competenties
- Ontwerp en bouw van elektrotechnische installaties
- Configuratie en programmering van PLC-systemen
- Werken met sensoren, actuatoren en HMI’s
- Probleemoplossend vermogen en projectmatig werken
- Samenwerken in een multidisciplinair team
- Documenteren en presenteren van resultaten
Begeleiding
Je wordt begeleid door een multidisciplinair team van betrokken en ervaren collega’s uit het R&D-lab. We zorgen voor inhoudelijke ondersteuning én een prettige werkomgeving waarin je mag experimenteren, leren en groeien. Je werkt vanuit onze R&D-ruimte, met toegang tot benodigde materialen, tools en kennis.
Praktisch
- Locatie: Kantoor bouvigne en R&D-werkplaats RWZI Nieuwveer
- Duur: In overleg
- Aantal studenten: 2 tot 6