Woensdagmiddag 20 oktober zijn de gemalen Moerdijk en Niervaert feestelijk geopend. De bijeenkomst vond plaats in en bij het gemaal Moerdijk. Alle genodigden konden ook heen en weer pendelen met een nostalgisch bus om beide gemalen te bezichtigen. Het feestje is door meer dan 40 geïnteresseerden bezocht. Een mooie opkomst!

Tijdens het welkomstwoord gaf Rene van Pelt, bedrijfsleider bij M.J. Oomen een toelichting over twee projecten. Namelijk de poldergemalen Niervaert – Moerdijk en de rioolgemalen Etten – Hoeven. De conclusie was volgens Rene en waterschap dat de werkzaamheden naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd. Een goed resultaat en een goede samenwerking!

Vanuit het waterschap kwamen Rene Lambregts, Rob Wolbrink en onze bestuurder Niels Mureau aan het woord. Binnen in het gemaal onthulden zij het informatiebord. Dit bord geeft een mooi overzicht van de cultuur-historische waarde van het gemaal.

Voorzitter Gemalenpluim richt het woord tot waterschapsbestuurder Niels Mureau
Voorzitter 'Gemalenpluim' Peter Nijhof richt het woord tot waterschapsbestuurder Niels Mureau

Als verrassing nam Peter Nijhof ten slotte het woord. Hij is voorzitter van de Pluim commissie (gemalen stichting). Eens per jaar wordt een prijs uitgereikt aan het gemaal dat het best gerenoveerd is met behoud van cultuur historische waarde. Beide gemalen Moerdijk en Niervaert zijn genomineerd voor deze prijs. Hier zijn we natuurlijk trots op. Nu wachten tot de definitieve keuze van de jury. Wordt vervolgd!

Zie ook:

Filmpjes van diesel aangestuurde pomp in gemaal Moerdijk

https://youtu.be/TkzeiVTS4AY

https://youtu.be/WsQrtaCgaf0


Persbezoek georganiseerd in poldergemaal Moerdijk. Ben je benieuwd naar het artikel?
https://bit.ly/3yxT2aw.