Rioolwaterzuivering Nieuwveer & Bath* 

Hoe zuivert het waterschap het afvalwater dat jij thuis door de gootsteen en toilet spoelt? Je ziet op zuivering Nieuwveer of Bath de verschillende stappen in het zuiveringsproces. Op Nieuwveer nemen we je mee naar onze nieuwe slibverwerking. Daar zie je hoe afvalwater wordt omgezet in groene energie. Op zuivering Bath vertellen wij je meer over hoe afvalwater in bioplastic wordt omgezet.

* Wegens werkzaamheden, is zuivering Bath vanaf september 2022 te boeken. 

Video 'Van plas tot plas'

Om een indruk te geven hoe wij het afvalwater zuiveren, het slib verwerken en energie en warmte opwekken bekijk dan de video 'Van plas tot plas". Deze video duurt 10 minuten en laat zien hoe een rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt.


Veiligheid voorop

Een bezoek aan de zuiveringen is op eigen risico. Op de zuivering kunnen minder gezonde bacteriën vrijkomen die in het algemeen géén risico vormen. De vrijkomende bacteriën kunnen wel schadelijk zijn voor een ongeboren vrucht/baby of voor mensen met een zwakke gezondheid. Het waterschap raadt daarom een bezoek aan de zuiveringen dringend af voor:

  • zwangere vrouwen 
  • (oudere) personen met een zwakke gezondheid 
  • kinderen tot 10 jaar

Gemaal Keizersveer en Overdiepse Polder

Om overstromingen te voorkomen zet waterschap Brabantse Delta gemalen in en geven we ruimte terug aan de rivier. Op gemaal Keizersveer krijg je een uitgebreide rondleiding over het gemaal en geven wij jou uitleg over het terpenplan in de Overdiepse Polder. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de Overdiepse Polder. Maximaal 24 personen per rondleiding. 

Markdal Breda

Tijdens deze rondleiding door het Markdal vertellen wij jou over de natuur in het dal, de Mark die er doorheen slingert en de functie van een waterberging. Daarnaast vertelt de gids je over de rol van het Markdal (en nadere natuurgebieden of waterbergingen) in de klimaatverandering.

Rondleiding aanvragen

De rondleidingen kun je op maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur boeken. Wil je één van de rondleidingen aanvragen? Vul dan het formulier 'rondleiding aanvragen' in. Wij nemen daarna contact met je op.

Bezoek tuinen Bouvigne

De tuinen zijn open voor bezoek op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. 

Bel voor vragen naar  076 564 11 60.

Meer over Landgoed Bouvigne

Bezoekadressen

Zuivering Nieuwveer

Biezenstraat 7
4823 ZJ Breda
Routebeschrijving Nieuwveer

Zuivering Bath

Gemaalweg 2
4411 SV Rilland-Bath (Maak je gebruik van navigatie? Voer Rilland in)
Routebeschrijving Bath

Gemaal Keizersveer

Aanwassenweg 4
4944 SB Raamsdonk
Routebeschrijving Keizersveer

Markdal

Via parkeerplaats aan Bouvignelaan 3
4836 AA Breda
Routebeschrijving Markdal

Tuinen Bouvigne

Bouvignelaan 5
4836 AA Breda
Routebeschrijving Bouvigne

Contact

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Vul dan het contactformulier in of bel T 076 564 10 00.