U bent van harte welkom om een rondleiding te boeken op onze zuiveringen Nieuwveer en Bath, het gemaal Keizersveer en door het Markdal.

De rondleidingen zijn Nederlandstalig. 

Door de maatregelen rondom het coronavirus  (COVID-19) is het tot en met 1 juni 2020 niet mogelijk om deel te nemen aan rondleidingen. 

Excuses voor het ongemak.

Rondleiding aanvragen

Rioolwaterzuivering Nieuwveer & Bath

Hoe zuivert het waterschap het afvalwater dat u thuis door de gootsteen en toilet spoelt? U ziet op zuivering Nieuwveer of Bath de verschillende stappen in het zuiveringsproces. Op Nieuwveer nemen we u mee naar onze nieuwe slibverwerking. Daar ziet u hoe afvalwater wordt omgezet in groene energie. Op zuivering Bath vertellen wij u meer over hoe afvalwater in bioplastic wordt omgezet. Deze rondleidingen kunt u op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 uur boeken. 

Veiligheid voorop

Een bezoek aan de zuiveringen is op eigen risico. Op de zuivering kunnen minder gezonde bacteriën vrijkomen die in het algemeen géén risico vormen. De vrijkomende bacteriën kunnen wel schadelijk zijn voor een ongeboren vrucht/baby of voor mensen met een zwakke gezondheid. Het waterschap raadt daarom een bezoek aan de zuiveringen dringend af voor:

  • zwangere vrouwen 
  • (oudere) personen met een zwakke gezondheid 
  • kinderen tot 10 jaar

Gemaal Keizersveer en Overdiepse Polder

Om overstromingen te voorkomen zet waterschap Brabantse Delta gemalen in en geven we ruimte terug aan de rivier. Op gemaal Keizersveer krijgt u een uitgebreide rondleiding over het gemaal en geven wij u uitleg over het terpenplan in de Overdiepse Polder. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de Overdiepse Polder. Deze rondleiding kunt u op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 uur boeken. 

Markdal Breda

Tijdens deze rondleiding door het Markdal vertellen wij u over de natuur in het dal, de Mark die er doorheen slingert en de functie van een waterberging. Daarnaast vertelt de gids u over de rol van het Markdal (en nadere natuurgebieden of waterbergingen) in de klimaatverandering.

Bezoek tuinen Bouvigne

De tuinen van Bouvigne zijn iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur geopend. U kunt deze op eigen gelegenheid en gratis bezoeken. U bereikt de tuinen via het hoofdkantoor van waterschap Brabantse Delta. Bij de receptie liggen informatiefolders over de tuinen. 

Een aantal keren per jaar is Kasteel Bouvigne open voor publiek. Er zijn dan gidsen aanwezig om u rond te leiden door het kasteel. U kunt dan ook een rondleiding door de tuinen van het landgoed krijgen. Houdt onze kanalen in de gaten voor meer informatie over deze openingen. 

Meer over Landgoed Bouvigne

Bezoekadressen

Zuivering Nieuwveer

Biezenstraat 7
4823 ZJ Breda
Routebeschrijving Nieuwveer

Zuivering Bath

Gemaalweg 2
4411 SV Rilland-Bath (Maakt u gebruik van navigatie? Voer Rilland in)
Routebeschrijving Bath

Gemaal Keizersveer

Aanwassenweg 4
4944 SB Raamsdonk
Routebeschrijving Keizersveer

Markdal

Via parkeerplaats aan Bouvignelaan 3
4836 AA Breda
Routebeschrijving Markdal

Tuinen Bouvigne

Bouvignelaan 5
4836 AA Breda
Routebeschrijving Bouvigne

Contact

Staat u vraag niet bij de veelgestelde vragen? Vul dan het contactformulier in of bel T 076 564 10 00.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?