Life & Garden in Etten-Leur is het derde tuincentrum in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta waar een Groen Klimaatplein is geopend. Klanten krijgen daar advies over het klimaatvriendelijk inrichten van hun tuin en woonomgeving. 

Van de aanleg van een groen dak, de plaatsing van insectenhotels tot advies over de verschillende formaten regentonnen om het waardevolle regenwater op te vangen.

Louis van der Kallen, lid van het dagelijks bestuur: “Als waterschap stimuleren we de klimaatvriendelijke inrichting van de tuin. Dat is goed voor de biodiversiteit en helpt om water langer vast te houden in de bodem. En bij hevige regenbuien kan het water sneller in de bodem zakken en beperk je zo wateroverlast in je woonomgeving. Maar denk ook eens aan de kansen voor het vergroenen van je dak! Daardoor is je huis in de zomer koeler!”

Samenwerking

De Groene Klimaatpleinen zijn een initiatief van Tuinbranche Nederland in samenwerking met de tuincentra en lokale overheden. In dit geval de gemeente Etten-Leur en het waterschap. In tuincentra in Breda en Prinsenbeek zijn eerder Groene Klimaatpleinen geopend.

Tuintips

Het waterschap geeft ook tuintips en informatie over subsidiemogelijkheden.