Wat een waterbazen!

Midden- en West-Brabant zit vol met Waterbazen: mensen die met grote of kleine aanpassingen iets doen om te zorgen voor schoon of voldoende water.

Word ook een Waterbaas

Wil jij ook bijdragen aan schoon en voldoende water? Dat is makkelijker dan je denkt! Alle kleine beetjes helpen! Met kleine aanpassingen in en om het huis kun je al veel bereiken. Denk aan plastic afval uit sloten, beken of vijvers halen, geen frituurvet of medicijnen door de wc spoelen of regenwater opvangen met een geveltuintje, balkonplantjes of een regenton.

Bekijk onze tips om een waterbaas te worden

 

Waterbazen van ons waterschap

Wij zijn ontzettend blij met alle Waterbazen. Want hoe meer ‘waterbewuste’ mensen, hoe beter. Zelf werken we ook elke dag hard aan schoon en voldoende water, én veilige dijken.

Ontdek alle verhalen van onze eigen Waterbazen

 

Waterbazen Edwin en Niels leggen uit hoe het waterschap zorgt voor voldoende water.

Man vergroent dak door het leggen van planten.

Tip - Maak (samen met je buren) de wijk waterproof en groen

Wijk- en buurtverenigingen kunnen subsidie krijgen voor gezamenlijke initiatieven op het gebied van natuur en water via het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. Goede ideeën zoals een waterspeeltuin, moestuin in de wijk of de gezamenlijke aanleg van groende daken, zijn voorbeelden van projecten die passen bij het doel van het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds.

Meer tips

Waterschappen in Nederland

Op waterschappen.nl vind je meer informatie over hoe alle waterschappen in Nederland zorgen voor voldoende water, schoon water en veilige dijken.

Bezoek de website waterschappen.nl.

transcriptie compilatie waterbazen.txt

Bedankt Waterbazen! Namens alle waterschappen.

Volg ons

Wil je meer informatie en tips over hoe jij een Waterbaas kunt worden en wat wij als waterschap doen om het goede voorbeeld te geven? Volg ons dan op:

Ontdek ons werk

Ontdek meer over het werk van ons waterschap!

Veel mensen kennen de waterschappen van de dijken. Maar we doen meer. Naast dijken onderhouden en verstevigen, zorgen we ook voor schoon water én voldoende water. Zo zuiveren we afvalwater, zorgen we dat planten en dieren goed kunnen leven in het water en houden we het water op peil.

Nog meer weten?

Kijk dan op de pagina ontdek ons werk of de pagina werkzaamheden in uw buurt voor alle lopende projecten.

Klimaat en duurzaamheid

Ook het veranderende klimaat en de duurzame ontwikkeling van ons regio zijn belangrijke opgaven waar ons waterschap zich hard voor maakt.

Meer over klimaat & duurzaamheid.