Waterschap Brabantse Delta staat de komende jaren voor een aantal grote uitdagingen. Denk aan: klimaatveranderingen, verstedelijking en de transformatie van het landelijk gebied. Wat betekenen deze uitdagingen voor het waterschap en haar inwoners? En voor het bestuur dat na de verkiezingen in maart aantreedt?  

In een drietal colleges gaan we aan de slag met deze uitdagingen. Voor ieder thema geeft een interessante spreker zijn of haar visie op de uitdagingen die de komend jaren op ons afkomen.  

  • 14-11-2022: Klimaatuitdagingen met Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur bij Naturalis Biodiversity Center 
  • 21-11-2022: Verstedelijking met Bas van Rijsbergen, directeur Stedelijke Ontwikkeling bij gemeente Breda 
  • 28-11-2022: Transformatie landelijke gebied met Michèle Vlug, directeur Water, Bodem en Milieu bij provincie Noord-Brabant.   

Meer weten over de thema’s? Lees dan deze folder

De colleges zijn op het hoofdkantoor van waterschap Brabantse Delta, op Bouvignelaan 5 in Breda. Iedere avond begin om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Uiteraard is er ook mogelijk om elkaar na afloop informeel beter te leren kennen.  

Interesse? 

Ben jij benieuwd wat deze uitdagingen bekeken voor de toekomst het waterschap en haar inwoners? Meld je dan aan voor de winterschool! 

Stuur voor 07-11-2022 een mail naar bestuursondersteuning@brabantsedelta.nl met je naam en telefoonnummer, en geef aan op welke avonden je aanwezig wilt zijn. 

Let op, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.