Een biologisch afbreekbare plasticvervanger uit afvalwater staat op de shortlist voor de verkiezing van Beste Overheidsinnovatie(externe link) van het Jaar! Ons waterschap is initiatiefnemer van dit unieke project dat de naam PHA2USE draagt. Dat project is gestart met een proeffabriek op de rioolwaterzuivering Bath. We zijn blij met deze nominatie waar we met veel enthousiasme samen met mede-overheden, onderzoeksinstellingen en bedrijven aan werken.

Onlangs zijn de eerste kilo’s van deze plasticvervanger onder de merknaam ‘Caleyda’ aangeboden aan een bedrijf voor de vervaardiging van duurzame afbreekbare kweekpotjes voor planten. Dat bedrijf test het materiaal verder uit. Ook andere bedrijven hebben interesse getoond in Caleyda. Dat laat zien dat er een markt is voor dit product.

Samen met 9 andere innovaties strijden we voor de winst. De jury laat zich de komende tijd verder informeren over het project PHA2USE. De bekendmaking van de winnaar is tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 28 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.