Lid algemeen bestuur en fractievoorzitter 

Woonplaats: Breda

Lid van het algemeen bestuur sinds: 2019

Cynthia Pallandt

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de NS bij het team Regie IT op de trein. Een leuke en uitdagende baan. Zeker als je weet dat ik ook een groot fan ben van treinen. Door hun gemak, duurzaamheid en een stukje nostalgie vind ik het een prachtig vervoersmiddel. 

Naast mijn liefde voor vervoer per spoor gaat mijn hart ook sneller kloppen van water. Mijn mooiste jeugdherinneringen zijn die van vaarvakanties met vrienden en familie. Tegenwoordig kijk ik liever van een afstandje naar het water en al het leven erin en -omheen. Ik heb altijd van water gehouden, maar de waarde die het voor de natuur heeft wordt door de droogteproblematiek van de laatste jaren alleen maar duidelijker. Water is van levensbelang!

"De manier waarop mensen dieren behandelen is het grootste probleem van onze tijd"  

Cynthia Pallandt

Windmolens, groene weilanden, witte betonnen buizen op een rij.

Met mijn plek in het algemeen bestuur wil ik de stem van de dieren laten horen. Dieren laten duidelijk zien (en horen) wat ze willen en nodig hebben om een goed leven te kunnen leiden, maar mensen hebben er onvoldoende oog en oor voor. Ik wil dit veranderen door onder andere hengeljacht, muskusrattenbestrijding en de biodiversiteitscrisis te agenderen in het bestuur.

Ik wil graag een wereld met zo min mogelijk (te voorkomen) leed, ook voor dieren, en waarin mensen zorgen voor hun leefomgeving. De manier waarop mensen dieren behandelen is het grootste probleem van onze tijd.

Functie

  • Functioneel applicatiebeheerder Nederlandse Spoorwegen (bezoldigd)
  • Nevenfunctie: redactielid en schrijver Vegan Magazine, Nederlandse Vereniging voor Veganisme (onbezoldigd)
  • Nevenfunctie: redactielid en schrijver Brabantpark en Heusdenhout nieuws (onbezoldigd)
  • Nevenfunctie: algemeen bestuurslid  Vereniging Pluk de Liefde (onbezoldigd)
  • Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen Breda voor de Partij voor de Dieren, plaats 5.
  • Financiële belangen: geen

Vragen aan Cynthia?

Neem contact met haar op