De waterschapsbelasting aanslag komt eraan

Op vrijdag 25 februari ontvangen de inwoners en bedrijven van 13 gemeenten de aanslag waterschapsbelasting. Het gaat om deze gemeenten:

Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge, Woensdrecht, Etten-Leur, Moerdijk, Zundert, Rucphen, Loon op Zand, Dongen en Oosterhout.

De overige gemeenten in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta volgen in mei of juni. 

Waarvoor betaal je belasting?

Belasting betalen is nooit leuk. Maar hiermee zorgt het waterschap ervoor dat jij veilig woont en werkt achter dijken, de sloten niet droog of te nat komen te staan én al het afvalwater uit jouw huis wordt gezuiverd. Omdat we steeds meer te maken krijgen met extreem weer, investeert het waterschap ook in innovaties, techniek en duurzaamheid. Want water is niet alleen vandaag belangrijk, maar ook voor later.

Ben je benieuwd naar enkele projecten die we in 2023 uitvoeren? Kijk dan in de advertentie die in week 8 in de lokale huis-aan-huis kranten staat. 

Belastingsamenwerking West-Brabant

Je ontvangt de aanslag van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Zij regelen de belasting voor alle gemeenten en ons waterschap. Je kunt daar terecht voor vragen over je aanslag, het wijzigen van je gegevens, het regelen van betalingen of het aanvragen van kwijtschelding.

Heb je een vraag over de waterschapsbelasting?

Neem dan contact op met de BWB via (076) 529 83 00 of kijk op www.bwbrabant.nl.