Dijkversterking Standhazensedijk

Een deel van de Standhazensedijk voldoet niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Dit deel van de dijk is 730 meter en ligt in de gemeente Drimmelen. De komende periode bepalen we hoe de dijk versterkt moet worden. De dijkversterking is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma(externe link).

Planning

Op dit moment wordt de dijkversterking uitgevoerd. De werkzaamheden worden gedaan door maritieme aannemer Van Oord. Voor het einde van dit jaar is de dijkversterking klaar.

Folders

Bekijk hier de folder met uitleg over het projectplan Waterwet.

Bekijk hier de folder met uitleg over het voorkeursalternatief.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit project? Stuur een email naar:

standhazensedijk@brabantsedelta.nl

Op deze plek staat een afbeelding van een externe website. Mogelijk plaatst deze website cookies. Door op de knop te klikken accepteer je deze cookies en wordt de afbeelding getoond.

Standhazensedijk 360°

Laatste nieuws

  • Werkzaamheden Standhazensedijk

    Maritieme aannemer Van Oord is gestart met de werkzaamheden aan de Standhazensedijk in Drimmelen. Voor de veiligheid is het fietspad langs de Marinaweg tot 1 augustus 2024 afgesloten. Voor de werkzaamheden zijn de Bergseweg en de Marinaweg de toegangswegen.

  • Uitvoering dijkversterking Standhazensedijk gestart

    Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor de versterking van de Standhazensedijk. De versterking gaat over een lengte van zo'n 750 meter en is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

  • Contract uitvoering Dijkversterking Standhazensedijk getekend

    Waterschap Brabantse Delta en Van Oord hebben na een intensief halfjaar planuitwerking hun handtekening gezet onder het contract voor de uitvoering. Dat gebeurde op 7 februari buiten op de Standhazensedijk in Drimmelen.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

De dijkversterking Standhazensedijk is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. In het Hoogwaterbeschermingsprogramma werken de waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Minimaal 2.000 kilometer dijken en daarnaast 400 sluizen en gemalen, worden de komende dertig jaar versterkt. Zo werken we aan een land waar je veilig kunt wonen, werken en recreëren.