De inhoud is geladen.

Dijkversterking Standhazensedijk

Een deel van de Standhazensedijk voldoet niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Dit deel van de dijk is 730 meter en ligt in de gemeente Drimmelen. De komende periode bepalen we hoe de dijk versterkt moet worden. De dijkversterking is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Planning

Op dit moment wordt de dijkversterking uitgevoerd. De werkzaamheden worden gedaan door maritieme aannemer Van Oord. Voor het einde van dit jaar is de dijkversterking klaar.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het project dijkversterking Standhazensedijk?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de eerder verstuurde nieuwsbrieven:

Juli 2024
April 2024
Februari 2024
April 2023
December 2022
Augustus 2022
Mei 2022
Februari 2022

Video's

Folders

Bekijk hier de folder met uitleg over het projectplan Waterwet.

Bekijk hier de folder met uitleg over het voorkeursalternatief.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit project? Stuur een email naar:

standhazensedijk@brabantsedelta.nl

Op deze plek staat een afbeelding van een externe website. Mogelijk plaatst deze website cookies. Door op de knop te klikken accepteer je deze cookies en wordt de afbeelding getoond.

Standhazensedijk 360°

Laatste nieuws

  • De Standhazensedijk is ‘hoogwater veilig’

    Drie maanden na de start van de realisatie is de Standhazensedijk op 1 juli waterveilig. Een belangrijke mijlpaal voor Van Oord en Brabantse Delta.

  • Werkzaamheden Standhazensedijk

    Maritieme aannemer Van Oord is gestart met de werkzaamheden aan de Standhazensedijk in Drimmelen. Voor de veiligheid is het fietspad langs de Marinaweg tot 1 augustus 2024 afgesloten. Voor de werkzaamheden zijn de Bergseweg en de Marinaweg de toegangswegen.

  • Uitvoering dijkversterking Standhazensedijk gestart

    Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor de versterking van de Standhazensedijk. De versterking gaat over een lengte van zo'n 750 meter en is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

De dijkversterking Standhazensedijk is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. In het Hoogwaterbeschermingsprogramma werken de waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Minimaal 2.000 kilometer dijken en daarnaast 400 sluizen en gemalen, worden de komende dertig jaar versterkt. Zo werken we aan een land waar je veilig kunt wonen, werken en recreëren.