Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

  • Alle stemmen geteld: BBB grootste partij, gevolgd door VVD en Ons Water

    Op basis van de voorlopige uitslag is de Boer Burger Beweging de grootste partij, gevolgd door de VVD en Ons Water. Het voorlopige opkomstpercentage is 48,7%.

    Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen 2023
  • Voorlopige uitslag verkiezingen waterschap Brabantse Delta: opkomst hoger dan ooit

    Op woensdag 15 maart hebben de inwoners van 21 gemeenten in Midden- en West-Brabant hun stem uitgebracht van het algemeen bestuur van het waterschap. Het voorlopige opkomstpercentage is 48,7%.

  • Waterschap bereidt zich voor op extreme klimaatverandering

    Deltares, een kennisinstituut op het gebied van waterbeheer, heeft in samenwerking met waterschap Brabantse Delta onderzocht wat de mogelijke gevolgen zijn van veel neerslag in het werkgebied van het waterschap. Aanleiding voor dit onderzoek is de extreme regenval in juli 2021 die tot grote schade leidde in onder andere Limburg.

  • Documentaireserie over verwoestende effect van droogte in Brabant

    Begin maart startte de documentaire ‘Droogte in Brabant’ op Omroep Brabant. In de negendelige serie wordt het verwoestende effect van droogte op onze omgeving in beeld gebracht.

  • Herinrichting beek Oude Leij in Riel stap dichterbij!

    De initiatiefnemer Green2live samen met de gemeente Goirle en waterschap Brabantse Delta hebben op 1 maart een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het project ‘Herinrichting beek Oude Leij Riel’.

    Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
  • Startsein gegeven voor programma Water in balans

    Op maandag 27 februari hebben waterschap Brabantse Delta en de provincie Noord-Brabant op de oever van de beek Aa of Weerijs het startsein gegeven voor het programma Water in balans.

  • De waterschapsbelasting aanslag komt eraan

    Op vrijdag 25 februari ontvangen de inwoners en bedrijven van 13 gemeenten de aanslag waterschapsbelasting.

  • Open dag waterschap Brabantse Delta

    Op zaterdag 4 maart organiseren we een open dag rondom de aankomende waterschapsverkiezingen. We willen laten zien wat ons waterschap allemaal doet en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen!

  • Tuinen Bouvigne in TV-programma BinnensteBuiten

    In het populaire TV-programma BinnensteBuiten (KRO/NCRV) komen op vrijdag 17 februari de tuinen van Landgoed Bouvigne in beeld. De uitzending is die dag te zien op NPO 2 om 19:05 uur. Ondanks de winterperiode waarin de opnamen zijn gemaakt is het bijzondere karakter van de drie verschillende tuinen goed zichtbaar. Ook de geschiedenis van het kasteel en het landgoed komen aan bod.

    Luchtfoto van de Franse tuin