• Waterschap Brabantse Delta levert biogas van de rioolwaterzuivering Waalwijk aan het Waalwijkse Wabico. Wabico zet het biogas om in groen gas voor het plaatselijke gasnet. Het biogas van de zuivering voorziet 110 huishouden van gas.
  oude waterkrachtkoppelingsinstallatie op zuivering Waalwijk
 • Meehelpen aan het vergroenen van je huis en tuin helpt niet alleen om wateroverlast bij regenval tegen te gaan. Even belangrijk is het water zo lang mogelijk vasthouden in droge tijden voor de planten en dieren in en om je tuin. Daarom start de campagne Maak grijs groener!
  De campagne maak grijs groen moet de biodiversiteit versterken
 • Ondanks de vele regen die valt, zijn de grondwaterstanden nog niet op peil. Daarom heeft waterschap Brabantse Delta besloten om de geldende onttrekkingsverboden nog niet op te heffen. Ook zetten we de stuwen in het gebied dat bestaat uit zandgronden hoger om maximaal water te sparen. Elke druppel telt, ook in de herfst en winter.
 • Op 1 oktober start het zogeheten ‘gesloten seizoen’ voor de waterkerende dijken. Tot 1 april zijn werkzaamheden aan dijken niet toegestaan. Deze jaarlijks terugkerende maatregel is genomen om ervoor te zorgen dat de dijken niet verzwakt raken tijdens hoogwaterperiodes in het winterse stormseizoen.
 • De leggers van oppervlaktewater voor het hele werkgebied van waterschap Brabantse Delta zijn aangepast en worden binnenkort vastgesteld. Voordat het zo ver is, is het mogelijk om een zienswijze in te dienen.
  Waterschap Brabantse Delta home
 • Vijf waterschappen, kenniscentrum STOWA, technologiebedrijf Paques en duurzaam afval- en energiebedrijf HVC hebben een overeenkomst gesloten om in Dordrecht een proeffabriek te bouwen voor de productie van PHBV, een volledig afbreekbaar en duurzaam bioplastic.
  Theo Schots, dagelijks bestuurder, tekent de samenwerkingsovereenkomst
 • Het RIVM doet onderzoek naar de aanwezigheid van het coronavirus in rioolwater. Uit dit onderzoek blijkt dat het coronavirus al zichtbaar is in uitwerpselen voordat mensen symptomen van het virus hebben. Dat betekent dat het virus vroeg kan worden opgespoord in het rioolwater. Op dit moment is er geen bewijs voor besmetting van mensen via ontlasting of rioolwater.
  Blauwe en gele spikkels
 • Dijkgraaf Kees Jan de Vet is blij met de investeringen van het Rijk om samen met de waterschappen en andere overheden te werken aan de droogte-aanpak, klimaatadaptatie, energietransitie, en circulaire economie. Het waterschap investeert zelf ook stevig in projecten voor sterkere dijken, betere waterhuishouding en schoon water.
 • Pak de fiets en volg de route door Landschapspark Pauwels. Maak zo kennis met dit uitgestrekte gebied dat ligt ten zuiden van De Loonse en Drunense Duinen en Kaatsheuvel / De Efteling en ten noorden van Tilburg. En verken zo de mogelijkheden die dit gebied heeft voor economische ontwikkeling, natuur, water en recreatie.
  Routekaart voor fietsroute Rondje Landschapspark Pauwels
 • De boeren van Ginderdoor, in het buitengebied van Chaam, hebben een plan gemaakt voor natuurontwikkeling voor dat gebied. Het waterschap is betrokken bij dit plan waarvoor het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) tot 9 oktober 2020 mogelijkheden biedt voor toedeling en verkoop van gronden.
  Mogelijkheden voor grondruil, -toedeling en -verkoop in Ginderdoor
 • Is jouw tuin 1 van de 10 Tofste watervriendelijke Tuintjes van Tilburg van 2020? Doe mee met de wedstrijd voor de verkiezing Tofste watervriendelijke tuintjes van Tilburg.
  Doe mee met de wedstrijd Tofste blauwe tuin van Tilburg
 • Waterschap Brabantse Delta versoepelt op vrijdag 4 september een aantal onttrekkingsverboden. Het gaat om de onttrekkingsverboden op de waterlopen Boven-Mark, Aa of Weerijs en Molenbeek. Deze onttrekkingsverboden worden van een totaalverbod versoepeld naar een verbod op grasland.
  Stuw in Zundert