Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

  • Terugblik op een inspiratierijke lancering van de Bouvigne Water Academie

    Afgelopen donderdag 29 juni 2023 lanceerden we de Bouvigne Water Academie, met de eerste Bouvigne Waterlezing. We blikken terug op een inspiratierijke middag.

    Logo Bouvigne Water Academie
  • Eerste stap om fosfaat en ijzer terug te winnen uit afvalwater

    Waterschap Brabantse Delta start met de voorbereidingen van een project om fosfaat en ijzer terug te winnen uit het afvalwater. Deze stoffen vormen in het afvalwater een verbinding die we vivianiet noemen. Dat is een belangrijke grondstof voor de landbouw en (voedings-) industrie.

    Vivianiet is met een magnetische techniek uit het afvalwater te halen
  • Meld je aan voor Atelier Futurelab

    Van 28 tot 31 augustus organiseren we Atelier Futurelab. Een atelier voor studenten en jonge professionals. Denk jij mee over de toekomst van water in onze regio? Meld je dan aan!

  • Brabantse Delta lanceert Bouvigne Water Academie

    Waterschap Brabantse Delta neemt met de Bouvigne Water Academie het initiatief voor de opzet van een platform voor kennisuitwisseling met als thema klimaatverandering en de samenwerking met Vlaanderen.

    Logo Bouvigne Water Academie
  • Wat kun je doen als er dode vissen in het water drijven?

    Vul het contactformulier. Liever niet bellen, onze medewerkers zijn druk met opruimen. Dank voor je medewerking!

  • Open brief: Elke druppel telt! Help jij mee?

    Grondwater, daar moeten we het over hebben. Want het is van levensbelang voor onszelf, onze voedselproductie en onze natuur. Maar water is niet meer vanzelfsprekend. Dat hebben we afgelopen droge weken wel gemerkt, zelfs na zo'n nat voorjaar. Inmiddels telt in Brabant elke druppel. Wij, de Brabantse grondwaterpartners, roepen alle Brabanders op om samen met ons ervoor te zorgen dat we meer regenwater vasthouden en minder grondwater gebruiken. Zo vullen we samen de grondwatervoorraad in Brabant weer aan.

  • Eindelijk regen! Maar droogte nog niet voorbij

    De afgelopen weken was het droog en warm in Nederland. Gisteren viel er lokaal juist veel regen. Niet alleen bij droog weer neemt het waterschap maatregelen tegen droogte. Juist bij nat weer proberen we de neerslag zo goed mogelijk te gebruiken. 

  • Waterschappers vragen aandacht voor klimaat met fietstocht van 375 km over NAP-nulmeterlijn

    Op 19 juni fietsen 1500 wielrenners de ClimateClassic: een fietstocht van Breda naar Groningen. Daarmee vragen ze aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. De route is niet zomaar gekozen: hij volgt grotendeels de NAP-nulmeterlijn. Dit is de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Ook medewerkers en bestuurders van de waterschappen trappen mee om de klimaatboodschap kracht bij te zetten.

  • Waterschap treedt toe tot AquaMinerals voor versterking circulaire doelen

    Waterschap Brabantse Delta treedt per 1 juli 2023 toe als aandeelhouder bij AquaMinerals.