Leren over water

Bekijk ons interactieve educatie aanbod voor scholen en laat leerlingen zélf ontdekken en beleven! Vraag hier aanvullende lesmaterialen aan, zoals escape-spel Kraak de Klas, een praktijkopdracht, een rondleiding of het bordspel Hozen & Lozen aan. Ben je leerling? Dan kun je hier terecht voor informatie voor een spreekbeurt.

Educatie-aanbod voor scholen

 • Basisonderwijs

  Wij bieden waterlessen aan voor leerlingen van groep 1 t/m groep 8 voor basisscholen in ons werkgebied.

 • Middelbaar beroepsonderwijs

  Voor het mbo bieden wij lesmateriaal, rondleidingen en gastlessen aan.

 • Voortgezet onderwijs

  Wij bieden lesmaterialen en praktijkopdrachten aan voor de onder-en bovenbouw van het voortgezet onderwijs in ons werkgebied.

 • Stripboekjes en brochures aanvragen

  Je kunt onze brochure(s) gratis aanvragen via het formulier.

 • Subsidie Schoolplein van de Toekomst

  Heeft jouw school een goed plan voor aanleg van een groen schoolplein, onderhoud en inpassing in de lessen? Dan kun je een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal 70% van de kosten, met een maximum van €10.000 per project.

Educatie nieuws

 • Subsidie voor kleine Buurtnatuur- en Buurtwaterprojecten

  Wil je samen met je buurtbewoners de buurt, wijk of straat groener maken? Dan kun je vanaf nu financiële steun aanvragen bij het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. Dit fonds helpt om buurten groener te maken en zijn daardoor beter bestand tegen extreem weer.

  Maak samen je straat groener
 • Nationale Boomfeestdag in de gemeente Zundert

  Op 16 november maken 400 basisschoolleerlingen het duurzame bedrijventerrein Business Centre Treeport (BCT) in de Noord-Brabantse gemeente Zundert groener! Dit doen zij tijdens de 65e editie van de Nationale Viering van de Boomfeestdag. Dijkgraaf Kees Jan de Vet zal in een gesprek zijn visie op de toekomst van de boomkwekerijsector in Noord-Brabant delen. Ook plant hij samen met leerlingen van de deelnemende basisscholen een boom.

 • Scholieren verhelpen verstopping op de rioolwaterzuivering vanuit het klaslokaal

  Help, het grofvuilrooster van de rioolwaterzuivering is verstopt! De monteur kan er over 40 minuten zijn, maar de sleutels om bij het rooster te komen zijn zoek. Lukt het jullie om op tijd de reservesleutel te vinden zodat de monteur aan het werk kan?