Middelbaar beroepsonderwijs

Voor het mbo bieden wij lesmateriaal, rondleidingen en gastlessen aan. 

Ben jij op zoek naar leuk werk, fijne collega’s en belangrijk werk? Bekijk al onze vacatures en maak kennis met waterwerk dat raakt.

Bekijk onze vacatures

Aanbod voor het mbo:

 • Bordspel Hozen en Lozen

  Hozen & Lozen is een bordspel waar leerlingen strijden om het water. Wie lukt het om de polder droog te houden? Het spel is geschikt voor groep 7 en 8 en onder -en bovenbouw leerlingen van het voortgezet onderwijs. Met het spel Hozen & Lozen geeft je een mooie en creatieve aanvulling aan de aardrijkskundeles.

 • Gastles aanvragen

  Voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs geven wij gastlessen. De gastles gaat in op één specifiek onderdeel van het waterschapswerk.

 • Kraak de Klas - Klimaatzorgen

  Kraak de Klas is een escapespel over klimaat en water voor leerlingen van groep 7 en 8 (uitdaging) en onderbouwklassen vmbo, havo en vwo.

 • Kraak de Klas – Rioolwaterzuivering

  Kraak de Klas met het thema Rioolwaterzuivering is een escapespel voor in de klas. Het is gemaakt voor groep 7 en 8 (uitdaging) en onderbouwklassen vmbo, havo en vwo.

 • Rondleidingen voor scholen

  Ben je als leerkracht of docent bezig met het thema water, klimaat of duurzaamheid? Dan mag een rondleiding op één van onze bezoeklocaties niet ontbreken.

 • Wetenschap & Techniek Journaal

  Ontdek de reis van het afvalwater en haal de rioolwaterzuivering naar het klaslokaal. Beleef de wereld achter de gootsteen, het doucheputje en de wc in het Wetenschap & Techniek Journaal. Het Journaal is speciaal gemaakt voor scholieren.

  W&T Jouraal