Liane

Met ruim vijftien jaar op de teller heeft senior inkoopadviseur Liane enorm veel ervaring bij waterschap Brabantse Delta. Dat ze nog altijd veel plezier in haar werk heeft, komt onder andere door de vele kansen die de organisatie biedt. “Door de jaren heen heb ik al verschillende leuke rollen gehad binnen het waterschap.”

“Ik vind alles rondom wetten en regelgeving bijzonder interessant. Dat klinkt misschien saai, maar voor mij zit daar echt een heel grote uitdaging in. Voor de inkoop bij waterschappen gelden strenge regels. Ik vind het erg leuk om uit te zoeken hoe ik inkopen kan doen van een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen de meest voordelige prijs. Als dat lukt, vind ik dat fantastisch.”

Samenwerken voor voldoende water

“Als ik terugdenk aan iets waar ik enorm trots op ben, dan denk ik aan de tijd dat ik werkte als buitenlandcoördinator. Een superleuke rol waarin een wereld voor me openging. Samen met de andere 21 waterschappen dragen we internationaal bij aan voldoende, veilig en schoon water. Dat doen we door lokaal in een ander land het waterbeheer te verbeteren. Maar het is niet alleen kennis brengen. We halen ook zelf kennis, ideeën en ervaring op die wij weer kunnen gebruiken in ons waterbeheer.

Het is prachtig werk, waar ik nu nog steeds ontzettend veel energie van krijg als ik eraan denk. Vooral die samenwerking vind ik mooi. Alleen door samen te werken, kun je als waterschap voor goede resultaten zorgen en werken aan een oplossing.”

Een krachtig team

“Als ik naar mijn team kijk, zie ik mensen met een passie voor hun werk. We hebben een fijn en bijzonder team, dat heel veel met elkaar deelt. Eigenlijk verschillen we best veel van elkaar, maar iedereen kan zichzelf zijn. Dat zorgt er ook voor dat we elkaar durven aan te spreken als dingen niet lekker lopen. Dat maakt ons team heel sterk. Het voelt heel fijn, warm en vertrouwd.”

Het volste vertrouwen

“Bij Brabantse Delta is enorm veel mogelijk. Je kunt zelf aangeven waarin je je graag wil ontwikkelen, die ruimte krijg je. Ik heb bijvoorbeeld veel interesse in alles rondom digitaal werken, want ik wil niet dat de tijd me inhaalt. Ik blijf altijd scherp, volg de ontwikkelingen om me heen en kijk welke invloed dat heeft op mijn werk. Ook de soepele opstelling van mijn manager vind ik erg fijn. Ik ben helemaal vrij in het indelen van mijn tijd. Ze hebben hier echt het volste vertrouwen in mij. En daarom voel ik hier de volledige vrijheid om mijn toekomst vorm te geven.

Lees de andere verhalen

  • René

    Wat René raakt: de vrijheid om te blijven zoeken, uitproberen en testen.

  • Rens

    Wat Rens raakt: nuttig zijn voor de natuur én sterke samenwerkingen vinden.

  • Sjoerd

    De energie die hij krijgt van zijn werk, dát is wat Sjoerd raakt.