Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariƫr schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

 • Brabantse Delta aan de slag met wateropgave Chaamse Beken

  Waterschap Brabantse Delta heeft het voornemen om een visie te ontwikkelen voor het stroomgebied van de Chaamse Beken. Dit betreft de kernen Chaam, Snijders-Chaam, Ginderdoor, Houtgoor, Ulvenhout, Geersbroek en Couwelaar.

 • Werkzaamheden in de Vloeiweide in volle gang

  In natuurgebied de Vloeiweide ontwikkelen we een natte natuurparel en herstellen we de beek de Bijloop. Een natte natuurparel is een nat natuurgebied met bijzondere natuur die voldoende grondwater van een goede kwaliteit nodig heeft. Deze aanpassingen doen we omdat het natuurgebied deels is verdroogd. Door de aanpassingen houden we het water langer in het gebied. Eind oktober 2022 zijn we klaar met de werkzaamheden en kan de natuur zich gaan ontwikkelen.

 • Burgerwetenschappers onderzochten waterkwaliteit ruim 1600 kleine wateren

  Tijdens het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek kleine wateren kon iedereen een sloot nomineren. In totaal werden 1679 slootjes, vennetjes en grachten in Nederland door 425 burgerwetenschappers gemeten.

 • Kasteel van Wouw genomineerd voor landelijke archeologieprijs!

  De prijs staat dit jaar in het teken van archeologische projecten die op een bijzondere manier toegankelijk zijn gemaakt voor publiek.
  Wij hebben je stem nodig. Stem nu!

 • Geen onttrekkingsverboden meer van kracht

  Vanaf maandag 10 oktober gelden er geen onttrekkingsverboden uit oppervlaktewater meer in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta. Door de neerslag van de afgelopen periode en de steeds verder afnemende beregeningsbehoefte bij agrariƫrs kunnen we de onttrekkingsverboden intrekken.

 • Waterschap krijgt 3e prijs voor restauratie Keenesluis

  Tijdens de landelijke Sluizendag van 30 september 2022 heeft waterschap Brabantse Delta de 3e prijs gewonnen met de restauratie van de Keenesluis.

 • Hoogwateroefening van 10 tot en met 15 oktober

  Van maandag 10 tot en met zaterdag 15 oktober vindt er op verschillende locaties in de gemeenten Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout en Altena een hoogwateroefening plaats.

 • Doorstart project Markdal

  Het project voor de herinrichting van het Markdal ten zuiden van Breda maakt een doorstart. Dat is de uitkomst van gesprekken die het afgelopen jaar zijn gevoerd door de Provincie Noord-Brabant en waterschap Brabantse Delta met de verschillende partners. Het waterschap trekt de uitvoering van het project en richt zich daarbij op het verbeteren van de natuur en de waterkwaliteit van het zuidelijke deel van het Markdal.

 • Waterschap Brabantse Delta verwacht extra belastingstijging

  Inwoners en bedrijven in Midden- en West-Brabant krijgen waarschijnlijk te maken een hogere stijging van de waterschapsbelasting dan andere jaren.