Sjoerd

Sjoerd maakt bij waterschap Brabantse Delta zijn droom waar: werken met water. Hij geniet van de vrijheid en verantwoordelijkheid die hij heeft in zijn werk. “Werken met water is mijn passie. Daarom voelt het voor mij vaak helemaal niet als werk.”

“Als peilbeheerder is geen dag hetzelfde; het is een heel afwisselende baan. Op een normale werkdag controleer ik mijn werkgebied, zowel digitaal als in het veld. Ik los storingen op of neem een kijkje bij mijn projecten. Zoals bij de bouw van het nieuwe gemaal in Drimmelen, waarmee we water naar hoger geleden gronden brengen om droogte tegen te gaan. Maar mijn dag kan er ook ineens helemaal anders uitzien. Zo hadden we een keer te maken met heel veel regen, waardoor het water hoger stond dan we ooit hadden gezien. Mijn collega’s en ik kwamen meteen in actie. Om en om hielden we dag en nacht de wacht, zodat we snel maatregelen konden nemen als het nodig was. Dat vind ik mooi: we zorgen er samen voor dat het goed komt. Dat soort situaties geeft me enorm veel energie. Want op die momenten kunnen we laten zien hoe goed we zijn in ons werk.”

Niet te weinig, niet te veel

“Als mijn team en ik een probleem oplossen, word ik enthousiast. Dat voel ik ook als ik kijk naar wat ik als peilbeheerder doe voor de maatschappij. Ik probeer te zorgen voor genoeg en voldoende water, niet te weinig en niet te veel. Zo kunnen mensen landbouw bedrijven, van de natuur genieten en fijn wonen. Een groot deel van mijn werkgebied bevindt zich onder NAP. Ervoor zorgen dat mensen daar niets van merken, maakt mijn werk éxtra belangrijk.

Ik werk ook graag mee aan uitdagende projecten. Het project waar ik tot nu toe het meest trots op ben, is toch wel het meebouwen aan het nieuwe gemaal in Drimmelen. Samen met de aannemer en het projectteam van het waterschap zaten we veel aan de tekentafel om tot het beste resultaat te komen. Het was mooi om te zien dat iedereen vertrouwde op mijn vakkennis en kennis van buiten. Het gaf me het gevoel dat ik echt een bijdrage leverde aan dat project.”

Als een vis in het water

“Ik voel me als een vis in het water bij Brabantse Delta. Eigenlijk draait veel van mijn werk om menselijk contact. Met collega’s, maar bijvoorbeeld ook met agrariërs. Ik breng binnen en buiten bij elkaar en probeer zo tot oplossingen te komen waar iedereen tevreden over is. Als dat lukt, heb ik een topdag. Ook kan ik bij het waterschap blijven groeien, want ik krijg een mooi opleidingsbudget. Ik mag zelf kiezen wat voor opleiding ik interessant vind binnen mijn vakgebied en dat is heel waardevol! Bij Brabantse Delta krijg ik alle vrijheid om te ontdekken waarin ik me verder wil ontwikkelen.”

Lees de andere verhalen

  • René

    Wat René raakt: de vrijheid om te blijven zoeken, uitproberen en testen.

  • Liane

    De fijne samenwerking met haar open en gemotiveerde team, dát is wat Liane raakt.

  • Rens

    Wat Rens raakt: nuttig zijn voor de natuur én sterke samenwerkingen vinden.