Educatie

Wil je weten wat waterschap Brabantse Delta doet voor droge voeten, veilige dijken en schoon water? Boek dan eens een gratis rondleiding of vraag aanvullende lesmaterialen aan voor de bovenbouw basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO. Het waterschap kan je ook begeleiden bij je spreekbeurt of werkstuk. 

Gastles

Voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs kan een medewerker van het waterschap bij je in de klas een gastles geven. De gastles gaat altijd in op één specifiek onderdeel van het waterschapswerk. Denk aan de bestrijding van blauwalgen, samenwerken aan een klimaatbestendige stad. Ook kan de gastles dieper ingaan op een onderdeel van een vakinhoudelijk lesprogramma. 

Vraag een gastles aan

Rondleiding

Ben je als leerkracht of docent bezig met het thema water, klimaat of duurzaamheid? Dan mag een rondleiding op één van onze bezoeklocaties niet ontbreken. We geven rondleidingen voor groepen van minimaal 10 tot maximaal 30 personen op onze zuiveringen Nieuwveer en Bath, gemaal Keizersveer en in het Markdal.

Vraag een rondleiding aan

Spreekbeurt & werkstuk

Ben je bezig met een werkstuk of spreekbeurt over water of het waterschap? Hieronder vind je nuttige informatie, fotomateriaal, leuke feitjes en kaartmateriaal op een rij.

Op zoek naar iets anders? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via het contactformulierlink naar bestand

Excursie Risk Factory

De Risk Factory is een ontdekfabriek waar leerlingen op een speelse manier allerlei risico’s in hun directe woonomgeving ontdekken. Hier daagt het waterschap leerlingen uit met een spannende en interactieve klimaatgame. Een unieke belevenis die ze bewust maakt van het veranderende klimaat, het werk van het waterschap en hoe zijzelf kunnen bijdragen aan waterveiligheid.

Bezoek de Risk Factory 

Speel Kraak de Klas

Kraak de Klas is een escapespel met het thema Klimaatzorgen in Nederland. Het is geschikt voor groep 8 en onderbouwklassen vmbo, havo en vwo. Leerlingen leren in één lesuur alles over klimaat en water. Met Kraak de Klas geef je een creatieve invulling aan de aardrijkskundeles. In groepjes gaan de leerlingen met elkaar de strijd aan. Wie kraakt als eerste alle codes en opent de kist?

Vraag Kraak de Klas aan

Digitaal lesprogramma - basisschool

Droppie Water leert basisschoolleerlingen op een speelse manier over water en waterschappen in Nederland. Op de website kunnen kinderen spelletjes spelen en informatie zoeken voor een werkstuk of spreekbeurt. Ook de laatste nieuwtjes van het waterschap in de buurt zijn er te vinden.

Ook kun je Droppie Water stripboeken bestellen voor in de klas.

Ga naar Droppie Water(externe link)