Educatie

Wilt u weten wat waterschap Brabantse Delta doet voor droge voeten, veilige dijken en schoon water? Boek dan eens een gratis rondleiding of vraag een gastles aan voor het voortgezet en hoger onderwijs. Het waterschap kan je ook begeleiden bij je spreekbeurt of werkstuk. Ook voor andere groepen hebben wij educatieve activiteiten.

Gastles

Een medewerker van het waterschap kan bij u in de klas een gastles verzorgen voor het voortgezet en hoger onderwijs. De gastles gaat altijd in op één specifiek onderdeel van het waterschapswerk. Denk aan de bestrijding van blauwalgen of samenwerken aan een klimaatbestendige stad. Ook kan de gastles dieper ingaan op een onderdeel van het lesprogramma. 

Vraag een gastles aan

Rondleiding

Wilt u uw klas op een interactieve manier laten kennismaken met algemene onderwerpen, zoals de waterkringloop, Ruimte voor de Rivier, of de zuivering van afvalwater? 

Vraag een rondleiding aan

Spreekbeurt & werkstuk

Ben je bezig met een werkstuk of spreekbeurt over water of het waterschap? Hieronder vind je nuttige informatie, fotomateriaal, leuke feitjes en kaartmateriaal op een rij.

Op zoek naar iets anders? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via het contactformulier

Speel Kraak de Klas

Kraak de Klas is een escapespel met het thema Klimaatzorgen in Nederland. Het is geschikt voor groep 8 en onderbouwklassen vmbo, havo en vwo. Leerlingen leren in één lesuur alles over klimaat en water. Met Kraak de Klas geef je een creatieve invulling aan de aardrijkskundeles. In groepjes gaan de leerlingen met elkaar de strijd aan. Wie kraakt als eerste alle codes en opent de kist?

Vraag Kraak de Klas aan

Digitaal lesprogramma - basisschool

Droppie Water leert basisschoolleerlingen op een speelse manier over water en waterschappen in Nederland. Op de website kunnen kinderen spelletjes spelen en informatie zoeken voor een werkstuk of spreekbeurt. Ook de laatste nieuwtjes van het waterschap in de buurt zijn er te vinden.

Ook kunt u Droppie Water stripboeken bestellen voor in de klas.

Ga naar Droppie Water

Digitaal lesprogramma - voortgezet onderwijs

Op Waterwise.nl ontdekken leerlingen met tv-fragmenten, animaties en spelletjes hoe vies rioolwater weer schoon wordt, waarom onze kelders niet onderlopen terwijl het grootste gedeelte van Nederland onder de zeespiegel ligt en of we nog droog zitten als de zeespiegel stijgt. Het is een digitale lesmodule voor de onderbouw van het vmbo, mavo, havo en vwo.

Ga naar Waterwise