Al eeuwenlang bewaren we met uiterste zorg de documenten en objecten van het waterschap en zijn rechtsvoorgangers. Onze waterschapshistorie is vereeuwigd in zo’n tweehonderd archieven; circa twee kilometer lang! Het oudste originele stuk is opgemaakt in 1438. Ook zijn er afschriften van oudere stukken die zelfs teruggaan tot 1307. Het merendeel van de archieven is van na 1850.

 • Bezoek ons archief

  Archiefbezoek is in verband met de corona-regelgeving (COVID-19) momenteel niet mogelijk. U kunt via het afsprakenformulier wel doorgeven welke dossiers u wilt kunnen bekijken. In sommige gevallen kunnen we namelijk een kopie sturen.
 • Geschiedenis Brabantse Delta

  Kom meer te weten over de geschiedenis van waterschap Brabantse Delta.
 • Huisregels bezoekers historisch archief

  Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn én de kwaliteit van het archief te waarborgen, verzoeken wij u rekening te houden met onze huisregels.
 • Reglement voor raadpleging en gebruik van de archiefbescheiden

 • Zoeken in online archief

  Welkom bij het online historisch archief van waterschap Brabantse Delta. In het overzicht staan de online inventarissen van het waterschap en zijn rechtsvoorgangers. U ziet een opsomming van alle archiefonderdelen per waterschap en de periode van de archiefstukken.