Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

  • Contract uitvoering Dijkversterking Standhazensedijk getekend

    Waterschap Brabantse Delta en Van Oord hebben na een intensief halfjaar planuitwerking hun handtekening gezet onder het contract voor de uitvoering. Dat gebeurde op 7 februari buiten op de Standhazensedijk in Drimmelen.

  • Project ‘Zicht op water’ wint Waterinnovatieprijs 2023/2024

    Het unieke samenwerkingsproject ‘Zicht op water’ heeft de Waterinnovatieprijs 2023/2024 in de categorie Water en bodem sturend gewonnen.

  • Veiligheidsrapportage 2023: werken aan een robuust systeem

    Eind 2023 stond het water hoog in ons gebied, extreem hoog. Met verschillende maatregelen konden we wateroverlast beperken. Dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen. Onze dijken moeten op sterkte blijven en waar nodig op sterkte worden gebracht. Beheer en onderhoud moet op orde zijn en hoogwaterinspecteurs worden ingezet. Dat staat in de jaarlijkse veiligheidsrapportage over de dijken van waterschap Brabantse Delta.

  • Rijen zet zich in voor schoner water

    Onderzoek in Rijen toonde aan dat daar veel diclofenac in het rioolwater zit. De gemeente Gilze Rijen werkte samen met waterschap Brabantse Delta, het Vital Zone Instituut en het Brabants kernteam medicijnresten om hier iets aan te doen en het water schoner te houden.

  • Aanpak muskus- en beverratten in Brabant op koers

    De Brabantse waterschappen hebben succes met hun gezamenlijke aanpak van de muskus-- en beverrattenpopulatie. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde landelijke cijfers over het afgelopen jaar.

  • Voorstel voor aangepast leggerboek ter inzage

    Waterschap Brabantse Delta is van plan om het leggerboek aan te passen. Een leggerboek is één van de drie onderdelen die samen de legger vormen. In een leggerboek staat onder andere informatie over dijken, sloten, beken en stuwen. Vanaf 23 januari 2024 tot en met 4 maart 2024 ligt het leggerboek ter inzage. Tijdens deze periode kun je met een zienswijze reageren op het leggerboek.

  • Herinrichting beek Oude Leij in Riel gaat beginnen!

    Green2live start met de uitvoering om de Oude Leij in Riel opnieuw in te richten. Deze natuurontwikkeling in het beekdal wordt in samenwerking met de gemeente Goirle en waterschap Brabantse Delta gerealiseerd. Het gaat om het stuk tussen de Rillaersebaan en de Rielsedijk in Riel.

    Kleine modderkruiper (Ravon, blik onder water)
  • Update hoogwater 8 januari: Zakkende waterstanden gevaarlijk voor ijspret

    Deze week blijft de temperatuur onder het vriespunt volgens het KNMI. Mogelijk dat er geschaatst kan worden. Maar let op. De waterstanden op de grotere wateren zijn aan het zakken. Dit komt omdat we maatregelen nemen voor het afvoeren van water. Deze maatregelen zijn gevaarlijk in combinatie met ijspret.

  • Inloopbijeenkomst - plan voor twee vispassages in Reeshof tilburg

    Donderdag 25 januari informatiebijeenkomst over 2 vispassages in Reeshof Tilburg.

    Voorbeeld van vispassage