Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

 • Waterstanden weer normaal voor de tijd van het jaar

  LAATSTE UPDATE 18-1: EINDE LIVEBLOG
  De waterstanden in het werkgebied van het waterschap zijn weer normaal voor deze tijd van het jaar. Er zijn geen extra maatregelen meer nodig.

 • Samenwerking waterschap en gemeente herinrichting kern Rucphen

  De gemeente Rucphen heeft het centrum van Rucphen opnieuw ingericht. Een goed moment voor het waterschap om een nieuwe persleiding aan te leggen. Nu kan het afvalwater rechtstreeks naar rioolgemaal Rucphen worden gepompt.

 • Oplossing voor Standhazensedijk uitgewerkt in projectplan

  Waterschap Brabantse Delta heeft in de verkenningsfase verschillende manieren onderzocht om de Standhazensedijk te versterken. Het voorkeursalternatief is nu uitgewerkt in een projectplan.

 • Waterschap voert leggerwijziging waterkeringen nog niet door

  Waterschap Brabantse Delta (WSBD) zal de legger van de primaire keringen vooralsnog niet wijzigen.

 • Green Deal 2.0 voor verduurzamen Waalwijkse bedrijventerreinen

  Het waterschap ondertekende samen met 7 andere partijen een nieuwe Green Deal in Waalwijk. Doel van die Green Deal is het verduurzamen van de bedrijfsterreinen in deze gemeente.

 • Belastingtarieven voor 2023 vastgesteld

  Op 23 november heeft het algemeen bestuur gesproken over de Kadernota 2023-2032, de Begroting 2023 en de bijbehorende belastingtarieven.

 • Nieuwe mijlpaal bereikt in project Noordrand Midden

  Afgelopen vrijdag staken de bestuurders van de projectpartners van het project Noordrand Midden symbolisch de schop in de grond in de Zwartenbergse polder. Deze grond namen ze mee naar de kering in Weimeren. Deze symbolische handeling is het startsein voor de (voorbereidende) werkzaamheden in de deelgebieden Zwartenbergse polder en de kering Weimeren.

 • Leerlingen planten groen aan op Jacobswei Chaam

  Leerlingen van basisschool ‘De Driesprong’ en ‘Het Beekdal’ in Chaam hebben planten en struikjes geplant rondom de poel op het perceel Jacobswei in Chaam. Dagelijks bestuurder Alwijn ten Cate en wethouder Erik Wilmsen hielpen de leerlingen een handje.

 • Waterschap presenteert Voorlopig Ontwerp zuidelijk deel Markdal

  Belanghebbenden kunnen op dinsdag 13 december 2022 meedenken en suggesties geven op het aangepaste Voorlopig Ontwerp (VO) van het zuidelijk deel van het Markdal. Waterschap Brabantse Delta presenteert dan de voorgenomen aanpassingen op het VO tijdens een inloopbijeenkomst in Dorpshuis De Leeuwerik in Galder.