Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

  • Inloopbijeenkomst - plan voor twee vispassages in Reeshof tilburg

    Donderdag 25 januari informatiebijeenkomst over 2 vispassages in Reeshof Tilburg.

    Voorbeeld van vispassage
  • Bestuur Brabantse Delta akkoord met maatregelen wateroverlast Vosdonk in Etten-Leur

    In het verleden was er sprake van wateroverlast op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. De gemeente Etten-Leur en waterschap Brabantse Delta gaan samen aan de slag om de kans op wateroverlast in de toekomst te verminderen. Hiervoor is een projectplan opgesteld. Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta keurde dit projectplan op 20 december 2023 goed. Reageren op dit projectplan kan tot 8 februari 2024 .

  • Maak kennis met het werken aan schoon water!

    Het waterschap zuivert al vele jaren het afvalwater van huishoudens en bedrijven in Midden- en West-Brabant. Op de rioolwaterzuivering Bath, in het Zeeuwse Rilland-Bath, gebeurt dat al 40 jaar. En in de rioolwaterzuivering Nieuwveer bij Breda zelfs al 50 jaar. Een mooi moment om het zuiveren van afvalwater en de veelzijdigheid van het werken aan schoon water over het voetlicht te brengen.

    Luchtfoto van de rioolwaterzuivering Nieuwveer
  • Waterschap is voorbereid op hoogwater

    Medewerkers van het waterschap zijn de komende dagen extra waakzaam.

  • De Omgevingswet: een vergunning aanvragen

    Op 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in. In dit bericht lees je wat de Omgevingswet betekent voor het aanvragen van een vergunning.

    Omgevingswet
  • Start werkzaamheden terrein persstation Bergen op Zoom

    Het terrein rondom persstation Bergen op Zoom wordt zo ingericht dat het niet alleen mooi en natuurlijk oogt voor de omgeving, maar ook geschikt is als rondleiding-locatie voor scholieren en mensen uit de omgeving.

    Waterschap Brabantse Delta en groenaannemer Van Helvoirt gaan samen aan de slag om het terrein groener en toegankelijker te maken.
  • Voorstel voor aangepaste legger oppervlaktewaterlichamen ter inzage

    Waterschap Brabantse Delta is van plan om de legger van de oppervlaktewaterlichamen aan te passen. Een oppervlaktewaterlichaam is bijvoorbeeld een sloot of watergang . Vanaf 11 december tot en met 21 januari ligt de legger ter inzage. Je hebt dan de mogelijkheid om te reageren op deze aanpassingen. Dit kan door het indienen van een zogenaamde zienswijze.

  • Natuurlijke plasticvervanger veelbelovende innovatie maar net geen winnaar Beste Overheidsinnovatie 2023

    PHA2USE, het project voor de ontwikkeling van een natuurlijke plasticvervanger uit afvalwater, is net geen winnaar geworden bij de verkiezing van Beste Overheidsinnovatie 2023. Desondanks blijven alle partners trots op deze innovatie waarbij samenwerking een belangrijke rol speelt.

    Caleyda, natuurlijke plasticvervanger uit afvalwater
  • Herinrichting Markdal-Zuid officieel van start

    Donderdag 23 november ging letterlijk en figuurlijk de schop in de grond als start van het project ‘Herinrichting Markdal-Zuid’. Met dit project versterkt het waterschap samen met de provincie de waterkwaliteit en de natuur in dit gebied.

    De schop gaat in de grond voor het project Herinrichting Markdal-Zuid