Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariƫr schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

 • Hoogwateroefening van 10 tot en met 15 oktober

  Van maandag 10 tot en met zaterdag 15 oktober vindt er op verschillende locaties in de gemeenten Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout en Altena een hoogwateroefening plaats.

 • Doorstart project Markdal

  Het project voor de herinrichting van het Markdal ten zuiden van Breda maakt een doorstart. Dat is de uitkomst van gesprekken die het afgelopen jaar zijn gevoerd door de Provincie Noord-Brabant en waterschap Brabantse Delta met de verschillende partners. Het waterschap trekt de uitvoering van het project en richt zich daarbij op het verbeteren van de natuur en de waterkwaliteit van het zuidelijke deel van het Markdal.

 • Waterschap Brabantse Delta verwacht extra belastingstijging

  Inwoners en bedrijven in Midden- en West-Brabant krijgen waarschijnlijk te maken een hogere stijging van de waterschapsbelasting dan andere jaren.

 • Prinsjesdag 2022: Een toekomstbestendig Nederland begint bij ruimte voor water

  Zet bij beslissingen over de toekomst van Nederland het belang van water en bodem vanaf nu voorop. Dat is de oproep van Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, naar aanleiding van de plannen die het kabinet op Prinsjesdag bekend heeft gemaakt.

 • Scholieren verhelpen verstopping op de rioolwaterzuivering vanuit het klaslokaal

  Help, het grofvuilrooster van de rioolwaterzuivering is verstopt! De monteur kan er over 40 minuten zijn, maar de sleutels om bij het rooster te komen zijn zoek. Lukt het jullie om op tijd de reservesleutel te vinden zodat de monteur aan het werk kan?

 • Eerste reactie Brabantse waterschappen op advies droogtecommissie

  Samen schouders eronder voor droogteaanpak. De structurele effecten van verdroging in Brabant zijn ernstig. En deze problematiek beperkt zich niet tot Brabant alleen.

 • Droogtemaatregelen versoepeld

  Waterschap Brabantse Delta stopt met enkele droogtemaatregelen. Vanaf dinsdag 13 september stopt het urenverbod. Ook maken we geen gebruik meer van de Marksluis in Oosterhout.

 • Waterschap past urenverbod aan, zorg om blauwalgen blijft

  Waterschap Brabantse Delta past de tijden van het urenverbod voor het gebruik van oppervlaktewater aan. Het verbod voor water uit sloten, beken en rivieren geldt vanaf dinsdag 6 september tussen 12.00 en 21.00 uur.

 • Vijf uitdagingen in tijden van snelle klimaatverandering

  Vandaag ben ik precies vijf jaar dijkgraaf van de Brabantse Delta. Juist deze jaren worden we geconfronteerd met de snelheid en een grote impact van klimaatverandering.