Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

 • Aanpak muskus- en beverratten in Brabant op koers

  De Brabantse waterschappen hebben succes met hun gezamenlijke aanpak van de muskus-- en beverrattenpopulatie. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde landelijke cijfers over het afgelopen jaar.

 • Voorstel voor aangepast leggerboek ter inzage

  Waterschap Brabantse Delta is van plan om het leggerboek aan te passen. Een leggerboek is één van de drie onderdelen die samen de legger vormen. In een leggerboek staat onder andere informatie over dijken, sloten, beken en stuwen. Vanaf 23 januari 2024 tot en met 4 maart 2024 ligt het leggerboek ter inzage. Tijdens deze periode kun je met een zienswijze reageren op het leggerboek.

 • Herinrichting beek Oude Leij in Riel gaat beginnen!

  Green2live start met de uitvoering om de Oude Leij in Riel opnieuw in te richten. Deze natuurontwikkeling in het beekdal wordt in samenwerking met de gemeente Goirle en waterschap Brabantse Delta gerealiseerd. Het gaat om het stuk tussen de Rillaersebaan en de Rielsedijk in Riel.

  Kleine modderkruiper (Ravon, blik onder water)
 • Update hoogwater 8 januari: Zakkende waterstanden gevaarlijk voor ijspret

  Deze week blijft de temperatuur onder het vriespunt volgens het KNMI. Mogelijk dat er geschaatst kan worden. Maar let op. De waterstanden op de grotere wateren zijn aan het zakken. Dit komt omdat we maatregelen nemen voor het afvoeren van water. Deze maatregelen zijn gevaarlijk in combinatie met ijspret.

 • Inloopbijeenkomst - plan voor twee vispassages in Reeshof tilburg

  Donderdag 25 januari informatiebijeenkomst over 2 vispassages in Reeshof Tilburg.

  Voorbeeld van vispassage
 • Bestuur Brabantse Delta akkoord met maatregelen wateroverlast Vosdonk in Etten-Leur

  In het verleden was er sprake van wateroverlast op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. De gemeente Etten-Leur en waterschap Brabantse Delta gaan samen aan de slag om de kans op wateroverlast in de toekomst te verminderen. Hiervoor is een projectplan opgesteld. Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta keurde dit projectplan op 20 december 2023 goed. Reageren op dit projectplan kan tot 8 februari 2024 .

 • Maak kennis met het werken aan schoon water!

  Het waterschap zuivert al vele jaren het afvalwater van huishoudens en bedrijven in Midden- en West-Brabant. Op de rioolwaterzuivering Bath, in het Zeeuwse Rilland-Bath, gebeurt dat al 40 jaar. En in de rioolwaterzuivering Nieuwveer bij Breda zelfs al 50 jaar. Een mooi moment om het zuiveren van afvalwater en de veelzijdigheid van het werken aan schoon water over het voetlicht te brengen.

  Luchtfoto van de rioolwaterzuivering Nieuwveer
 • Waterschap is voorbereid op hoogwater

  Medewerkers van het waterschap zijn de komende dagen extra waakzaam.

 • De Omgevingswet: een vergunning aanvragen

  Op 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in. In dit bericht lees je wat de Omgevingswet betekent voor het aanvragen van een vergunning.

  Omgevingswet