Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariƫr schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

 • Nationale Boomfeestdag in de gemeente Zundert

  Op 16 november maken 400 basisschoolleerlingen het duurzame bedrijventerrein Business Centre Treeport (BCT) in de Noord-Brabantse gemeente Zundert groener! Dit doen zij tijdens de 65e editie van de Nationale Viering van de Boomfeestdag. Dijkgraaf Kees Jan de Vet zal in een gesprek zijn visie op de toekomst van de boomkwekerijsector in Noord-Brabant delen. Ook plant hij samen met leerlingen van de deelnemende basisscholen een boom.

 • Winterschool waterschap Brabantse Delta

  Waterschap Brabantse Delta staat de komende jaren voor een aantal grote uitdagingen. Denk aan: klimaatveranderingen, verstedelijking en de transformatie van het landelijk gebied. Wat betekenen deze uitdagingen voor het waterschap en haar inwoners?

 • Flinke oefening in de polder levert mooie beelden op

  Ruim 200 medewerkers van de waterschappen Brabantse Delta en Rivierenland, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Defensie waren van 10 tot en met 15 oktober in touw tijdens de hoogwateroefening Brinkerslag. De deelnemers hebben veel ervaring opgedaan.

 • Ga mee Oeverlopen en ontdek hoe het gaat met vissen en waterplanten in natuurgebied Koeweiden

  Wil jij wel eens met eigen ogen zien hoe het is gesteld met de waterkwaliteit en de biodiversiteit van Brabantse beken? Kom dan mee Oeverlopen op woensdagochtend 26 oktober tussen 9.00 en 12.00 uur.

 • Brabantse Delta aan de slag met wateropgave Chaamse Beken

  Waterschap Brabantse Delta heeft het voornemen om een visie te ontwikkelen voor het stroomgebied van de Chaamse Beken. Dit betreft de kernen Chaam, Snijders-Chaam, Ginderdoor, Houtgoor, Ulvenhout, Geersbroek en Couwelaar.

 • Werkzaamheden in de Vloeiweide in volle gang

  In natuurgebied de Vloeiweide ontwikkelen we een natte natuurparel en herstellen we de beek de Bijloop. Een natte natuurparel is een nat natuurgebied met bijzondere natuur die voldoende grondwater van een goede kwaliteit nodig heeft. Deze aanpassingen doen we omdat het natuurgebied deels is verdroogd. Door de aanpassingen houden we het water langer in het gebied. Eind oktober 2022 zijn we klaar met de werkzaamheden en kan de natuur zich gaan ontwikkelen.

 • Burgerwetenschappers onderzochten waterkwaliteit ruim 1600 kleine wateren

  Tijdens het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek kleine wateren kon iedereen een sloot nomineren. In totaal werden 1679 slootjes, vennetjes en grachten in Nederland door 425 burgerwetenschappers gemeten.

 • Kasteel van Wouw genomineerd voor landelijke archeologieprijs!

  De prijs staat dit jaar in het teken van archeologische projecten die op een bijzondere manier toegankelijk zijn gemaakt voor publiek.
  Wij hebben je stem nodig. Stem nu!

 • Geen onttrekkingsverboden meer van kracht

  Vanaf maandag 10 oktober gelden er geen onttrekkingsverboden uit oppervlaktewater meer in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta. Door de neerslag van de afgelopen periode en de steeds verder afnemende beregeningsbehoefte bij agrariƫrs kunnen we de onttrekkingsverboden intrekken.

RSS feed