Nieuws

Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

 • Brabantse Delta bereidt zich voor op hevige regenval

  Update: Dinsdag 18 juni is er 10mm regen gevallen in Midden- en West-Brabant. Minder dan verwacht. In verband met wisselende weersverwachtingen houden we voorlopig de lagere waterstanden aan.

 • Het maaiseizoen is weer gestart

  Op 1 juni is het maaiseizoen van 2024 gestart. De komende maanden maait waterschap Brabantse Delta een groot deel van de sloten en beken in Midden- en West-Brabant.

 • Meerdere waterschappen houden op 19 juni dijkoefening in West-Brabant

  Meerdere Nederlandse waterschappen, Ministerie van Defensie en enkele bedrijven en organisaties werken op 19 juni mee aan een hoogwateroefening op en langs de dijk tussen Lage Zwaluwe en Drimmelen. Samenwerken, testen en kennisdelen zijn de belangrijkste doelen van deze oefening.

 • Bezoek rioolwaterzuivering Nieuwveer (3 juli)

  Wist je dat het water dat door de wc, gootsteen, wasbak en doucheputje wegspoelt, uiteindelijk in de rioolwaterzuivering terechtkomt? Benieuwd hoe dit werkt? Kom dan naar de rioolwaterzuivering Nieuwveer op woensdag 3 juli. Meld je snel aan, want Vol=Vol

 • Wateroverlast: een probleem van ons allemaal

  Nog nooit waren de eerste vijf maanden van een jaar zo nat. De beken en sloten zitten vol. De bodem is helemaal verzadigd. De grondwaterstanden zijn erg hoog. Elke bui die erbij komt, geeft dan snel wateroverlast. Straten en kelders lopen onder water en agrariërs hebben veel last van water op hun land. In Midden- en West-Brabant viel er in het weekend van 25 mei net zo veel water als in een gemiddelde meimaand. Het was óveral kletsnat. Er viel gebiedsbreed zo’n 50 millimeter neerslag. Zeer lokaal viel er zelfs 96 millimeter binnen 24 uur.

 • Wateroverlast West-Brabant (Update 31-5)

  De maand mei is kletsnat. En omdat het al een half jaar veel natter is dan normaal, zijn de beken en sloten vol. De bodem is helemaal verzadigd. De grondwaterstanden zijn erg hoog. Elke bui die erbij komt, geeft dan snel wateroverlast. Afgelopen nacht en deze ochtend heeft het in korte tijd extreem veel geregend. Op sommige plekken in ons werkgebied is de wateroverlast groot. Straten en kelders lopen onder water en agrariërs hebben veel last van water op hun land.

 • Waterschap partner van Expeditie Aqua Mundo

  We zijn verheugd om aan te kondigen dat we onderdeel zijn van Expeditie Aqua Mundo. Dit 4-daagse wandelevenement in en om Breda biedt een prachtige gelegenheid om op ontdekking te gaan langs het water, te dwalen door het groene landschap van de Baronie en het verkennen van verborgen pareltjes.

 • Ruim baan voor de otter in Vlaanderen en Nederland

  Verschillende Vlaamse en Nederlandse organisaties zijn op 29 mei – internationale dag van de otter – officieel gestart met een samenwerking om het leefgebied van de otter aan beide zijden van de grens te vergroten en de leefomstandigheden te bevorderen.

 • Meer ruimte nodig voor Brabantse zijrivieren en beken

  Om Brabant te beschermen tegen grote wateroverlast hebben de beken en rijrivieren van de Maas meer ruimte nodig. Dat is de boodschap van het rapport ‘Hoogwater in Brabant december 2023’ dat we samen met waterschap Aa en Maas, waterschap De Dommel en provincie Noord-Brabant overhandigden aan deltacommissaris Co Verdaas.