Nieuws

Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

  • Vissluis langs stuw Dalemdreef-Spoorbaan Reeshof

    Waterschap Brabantse Delta is begonnen met de aanleg van de vissluis in De Donge, bij de stuw Dalemdreef-Spoorbaan in het park Dongevallei. Vanaf eind oktober kunnen vissen zoals de snoek en paling veilig de stuw passeren en hun natuurlijke trektocht in de wijk Reeshof vervolgen.

  • Dijkgraaf Kees Jan de Vet kondigt afscheid aan

    Dijkgraaf Kees Jan de Vet neemt per 1 mei 2025 afscheid van waterschap Brabantse Delta. Dat kondigt hij vandaag aan. Op 1 september was hij 7 jaar dijkgraaf van het West-Brabantse waterschap.

  • Zaterdag 24 augustus code geel! Wat doet het waterschap?

    Het KNMI heeft voor zaterdagmiddag 24 augustus code geel afgegeven voor onweer met mogelijk zware neerslag. Het is onduidelijk waar en hoeveel regen er kan gaan vallen. Wel is duidelijk dat de gevolgen voor het waterpeil in de sloten en rivieren waarschijnlijk beperkt zal zijn. Het waterschap houdt de situatie nauwgezet in de gaten.

  • Kunstwerk het Universe Heart te bekijken op landgoed Kasteel Bouvigne

    Van 27 augustus tot en met 10 september komt er een bijzonder kunstwerk te liggen op het grasveld bij Kasteel Bouvigne: het Universe Heart.

  • Meld je kleine grondwaterput vóór 1 september

    Vergeet niet om vóór 1 september 2024 je bestaande, kleine grondwaterput aan te melden bij het waterschap. Dat is gratis en hoeft maar één keer. Je kunt dan na 1 september 2024 je kleine grondwaterput blijven gebruiken. Aanmelden is sinds 1 september 2023 verplicht. De meldplicht geldt voor álle gebruikers.

  • Ontdek ons waterwerk tijdens onze open dag!

    We zijn trots op ons waterwerk! Dat laten we je graag zien. Via beleving en activiteiten maak je kennis met ons waterwerk.

  • Noord-Brabant controleert op PFAS in zwemwater, eerste resultaten goed

    Waterbeheerders in de provincie Noord-Brabant voeren dit jaar bij 55 van de 100 aangewezen zwemlocaties in oppervlaktewater metingen uit naar PFAS. De eerste resultaten laten zien dat de risico’s van PFAS in de plassen voor zwemmers laag zijn.

  • Overlijden AB-lid Jan Slenders

    Met veel verdriet hebben wij kennisgenomen van het toch nog plotse overlijden van ons gewaardeerd AB-lid Jan Slenders. Met Jan verliezen wij een zeer gewaardeerd lid van ons algemeen bestuur.

  • Nieuwe rekenkamer waterschap Brabantse Delta

    In de vergadering van het Algemeen Bestuur op 26 juni 2024 is Jeroen Vinckers benoemd tot voorzitter van de rekenkamer van waterschap Brabantse Delta. Hij vormt samen met Lies van Aelst en Patrick Pieters, die in de vergadering van het Algemeen Bestuur op 21 februari 2024 al werden geïnstalleerd, de nieuwe rekenkamer.