Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

 • Open dag waterschap Brabantse Delta

  Op zaterdag 4 maart organiseren we een open dag rondom de aankomende waterschapsverkiezingen. We willen laten zien wat ons waterschap allemaal doet en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen!

 • Tuinen Bouvigne in TV-programma BinnensteBuiten

  In het populaire TV-programma BinnensteBuiten (KRO/NCRV) komen op vrijdag 17 februari de tuinen van Landgoed Bouvigne in beeld. De uitzending is die dag te zien op NPO 2 om 19:05 uur. Ondanks de winterperiode waarin de opnamen zijn gemaakt is het bijzondere karakter van de drie verschillende tuinen goed zichtbaar. Ook de geschiedenis van het kasteel en het landgoed komen aan bod.

 • De waterschapsverkiezingen: er valt iets te kiezen!

  Op 15 maart 2023 zijn de waterschapsverkiezingen. Alle inwoners van 18 jaar en ouder mogen dan meebeslissen over de toekomst van water in hun regio. Hoe zie jij de toekomst van ons water?

 • Partijen waterschapsverkiezingen bekend

  Op woensdag 15 maart vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Bij waterschap Brabantse Delta doen er 12 partijen mee. Er valt iets te kiezen!

 • Kennisgeving voornemen & participatie Moerdijk-Drimmelen

  Waterschap Brabantse Delta heeft het voornemen om een verkenning uit te voeren naar een opgave in de fysieke leefomgeving voor de versterking van de primaire waterkering tussen Moerdijk en Drimmelen. Met deze kennisgeving informeren wij je over de start van het project.

 • Algemeen bestuur Waterschap vraagt herbenoeming dijkgraaf De Vet

  Breda – Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft Kees Jan de Vet voorgedragen om te worden herbenoemd als dijkgraaf door de Kroon. De aanbeveling wordt nu toegezonden aan de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant.

 • Waterschap herdenkt watersnoodramp 1953

  Op 1 februari 1953 braken de dijken in Zuid-West Nederland. Deze week staat in het teken van gedenken, terugkijken en stilstaan bij de historische gebeurtenissen.

 • Waterschap Brabantse Delta al 50 jaar trotse eigenaar van Landgoed Bouvigne

  Het landgoed, gelegen in het zuiden van Breda en aan de rand van het Mastbos, is een prachtige plek die bijna iedere inwoner van Breda en omstreken wel kent.

 • Opnieuw daling van muskusratvangsten in Brabant, beverratvangsten zo goed als gelijk gebleven

  In 2022 zijn er in Brabant in totaal 3560 muskusratten gevangen. Dat is een daling van 21% ten opzichte van 2021. Daarnaast is het aantal beverratvangsten zo goed als gelijk gebleven. In onderstaande tabel zie je de verdeling per waterschap. Muskus- en beverratten worden gevangen omdat zij schade aanbrengen aan de dijken. Door hun graverij brengen zij de stabiliteit van de dijken in gevaar.