Home

Nieuws

 • Eerste onttrekkingsverboden 2021

  Waterschap Brabantse Delta stelt de eerste onttrekkingsverboden voor oppervlaktewater van dit seizoen in. In 5 stroomgebieden geldt vanaf vrijdag 11 juni een totaal verbod:
  - de Groote Leij en de Hultense Lei
  - Brandse vaart en zijbeken
  - Kibbelvaart, Lokkervaart en Bosloop
  - Wouwse gronden Oost
  - Bleekloop en Zoom
  Droogte bij waterschap Brabantse Delta
 • Meet de waterkwaliteit in jouw buurt

  Het nationale wateronderzoek ‘Vang de watermonsters’ start begin juni, en jij kunt meedoen! In dit onderzoek meten burgeronderzoekers de waterkwaliteit van slootjes, vennen, beekjes of kleine plassen in hun buurt.
  Vader en dochter meten waterdiepte
 • Help mee het waterschapswerk te verbeteren!

  Het waterschap onderzoekt waar zij haar werk beter kan doen. Bijvoorbeeld bij het nemen van besluiten en bij participatie en communicatie. Daarvoor is het van belang te weten wat de mening daarover is van iedereen die met het werk van het waterschap te maken heeft. Tot eind juni kan iedereen daarvoor een online vragenlijst invullen!
  Help mee ons werk nog beter te doen door de online vragenlijst in te vullen!

Wat een Waterbazen!

Word jij ook een Waterbaas?

Midden- en West-Brabant zit vol met Waterbazen: mensen die met grote of kleine aanpassingen iets doen om te zorgen voor schoon of voldoende water. Zo vissen steeds meer mensen afval uit het water. Wil jij ook bijdragen aan schoon en voldoende water? Dat is makkelijker dan je denkt!

Weten hoe jij een Waterbaas wordt?