• Eerste onttrekkingsverboden 2021

  Waterschap Brabantse Delta stelt de eerste onttrekkingsverboden voor oppervlaktewater van dit seizoen in. In 5 stroomgebieden geldt vanaf vrijdag 11 juni een totaal verbod:
  - de Groote Leij en de Hultense Lei
  - Brandse vaart en zijbeken
  - Kibbelvaart, Lokkervaart en Bosloop
  - Wouwse gronden Oost
  - Bleekloop en Zoom
  Droogte bij waterschap Brabantse Delta
 • Meet de waterkwaliteit in jouw buurt

  Het nationale wateronderzoek ‘Vang de watermonsters’ start begin juni, en jij kunt meedoen! In dit onderzoek meten burgeronderzoekers de waterkwaliteit van slootjes, vennen, beekjes of kleine plassen in hun buurt.
  Vader en dochter meten waterdiepte
 • Help mee het waterschapswerk te verbeteren!

  Het waterschap onderzoekt waar zij haar werk beter kan doen. Bijvoorbeeld bij het nemen van besluiten en bij participatie en communicatie. Daarvoor is het van belang te weten wat de mening daarover is van iedereen die met het werk van het waterschap te maken heeft. Tot eind juni kan iedereen daarvoor een online vragenlijst invullen!
  Help mee ons werk nog beter te doen door de online vragenlijst in te vullen!
 • Schop in de grond voor natuurontwikkeling Westelijke Langstraat

  Op 15 juni start na vele jaren voorbereiding de uitvoering voor natuurontwikkeling in de Westelijke Langstraat. Bestaande natuur wordt behouden en hersteld en er komt ook nieuwe natuur bij. 
  Handmatig plaggen start werk Westelijke Langstraat
 • Eerste paal van Gemaal De Slagen staat

  Woensdag 26 mei was een belangrijk moment in het project Aanpassen Waterhuishouding Waalwijk. De eerste paal voor het nieuwe gemaal staat.
 • Bestuurder waterschap fietst langs 17 rioolwaterzuiveringen in Brabant

  Hoe zet je medewerkers op een bijzondere manier in het zonnetje? Door ze een bezoek te brengen en je waardering uit te spreken! Niels heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staat, dus het bezoek moest wel op de fiets. Een stadsfiets welteverstaan.
  Bestuurder Niels Mureau op zijn fiets, bij de start van de Tour de RWZI
 • Op bezoek bij kasteel Bouvigne, vanuit je luie stoel

  Heb je altijd al willen weten hoe kasteel Bouvigne er van binnen uitziet? Of wil je weten wat er allemaal in die grote tuin te vinden is? En wat waterschap Brabantse Delta daar nu precies doet? Grijp dan je kans! Maandag 24 mei lanceert het waterschap een virtuele tour door het kasteel en de tuinen. Vanuit je luie stoel kun je alles op het landgoed ontdekken!
  De lakei neemt je mee door het kasteel en de tuinen
 • Start Waterbazen campagne: iedereen kan iets doen voor schoon en voldoende water!

  Op 17 mei 2021 start de 'tweede piekperiode' van de campagne 'Waterbazen' van de landelijke Waterschappen. Het idee van de campagne is dat alle Nederlanders bij kunnen dragen aan schoon en voldoende water.
 • Inspiratie opdoen op het Groen Klimaatplein

  Klanten van Tuincentrum GroenRijk Schalk in Prinsenbeek maken vanaf zaterdag 15 mei 2021 kennis met het ´Groen Klimaatplein´. Daarmee laten het tuincentrum, gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta zien hoe de klanten met hun tuin bij kunnen dragen aan een gezonde en fijne leefomgeving voor mens en dier.
  Het Groen Klimaatplein bij GroenRijk Schalk in Prinsenbeek
 • Waterschap Brabantse Delta renoveert en automatiseert 6 stuwen

  Waterschap Brabantse Delta is gestart met het renoveren en automatiseren van 6 stuwen in West-Brabant. Het gaat om de stuw Erasstraat in Kaatsheuvel bij de rioolwaterzuivering, de stuw Schorsstraat in Rijen bij de rioolwaterzuivering, de stuw Nieuwe Dreef in Roosendaal, de stuw Zoomvlietweg in Bergen op Zoom en de stuw Kraanschotsedijk in Oosteind. De stuw Kasteelweide dichtbij Wouw komt eind dit jaar aan de beurt.
  stuw Schorsstraat in Rijen
 • Minder maaien, meer biodiversiteit

  Vanaf dit jaar worden de bermen en sloten in veel gemeenten in West-Brabant op een andere manier gemaaid. Het gaat om een samenwerking tussen 13 West-Brabantse gemeenten, waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en het Bijenlandschap. De belangrijkste aanleiding is dat alle deelnemers hebben uitgesproken ecologisch en bijvriendelijk te willen maaien om de natuur een handje te helpen in het kader van de wet Natuurbescherming (2017).
 • Onderzoek naar aanvoer water naar omgeving Witte Kasteel in Loon op Zand

  Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Loon op Zand gaan onderzoeken of er water aangevoerd kan worden naar de Blauwloop. Dat is een beek in de omgeving van het Witte Kasteel in die gemeente. Dat onderzoek moet duidelijk maken hoe ze de verdroging daar kunnen beperken.
  Onderzoek naar wateraanvoer naar gracht rond het witte kasteel Loon op Zand