• Open dag bij rioolwaterzuivering en persstation met mooie fietstocht

  Op zaterdag 9 juli ben je van harte welkom bij de rioolwaterzuivering in Bath en bij het persstation in Bergen op Zoom. Beide locaties zijn te bezoeken via een mooie fietstocht.

 • Nieuw waterakkoord tussen waterschappen en Rijkswaterstaat

  Op 27 juni tekenden de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel, waterschap Limburg en Rijkswaterstaat een nieuw waterakkoord (WATAK). In dit akkoord staan afspraken tussen Rijkswaterstaat (beheerder van de rijkskanalen) en de waterschappen over de aan- en afvoer van water.

 • Louis van der Kallen en Alwijn ten Cate nieuwe leden dagelijks bestuur waterschap Brabantse Delta

  Het algemeen bestuur (AB) van waterschap Brabantse Delta heeft op 22 juni Louis van der Kallen en Alwijn ten Cate benoemd als leden van het dagelijks bestuur (DB) van het waterschap.

 • Vissen kunnen vrij reizen in de Molenbeek Roosendaal !

  Woensdag 22 juni hebben dijkgraaf Kees Jan de Vet, gedeputeerde Jan De Haes (provincie Antwerpen) en wethouder Klaar Koenraad (gemeente Roosendaal) de drie vispassages in de Molenbeek geopend. Vispassages zorgen ervoor dat vissen hun reis kunnen voortzetten ondanks hindernissen zoals een stuw, gemaal of terugslagklep.

  Dijkgraaf, gedeputeerde Jan De Haes en wethouder Klaar Koenraad
 • Weet jij wat het waterschap met jouw belastinggeld doet?

  Op 25 juni ontvangen alle inwoners uit de gemeente Drimmelen, Goirle, Loon op Zand, Steenbergen en Tilburg de waterschapsbelastingaanslag. Belasting betalen is nooit leuk. Maar hiermee zorgt het waterschap ervoor dat jij veilig woont en werkt achter dijken, de sloten niet droog of te nat komen te staan én al het afvalwater uit jouw huis wordt gezuiverd.

 • Wielrennende waterschappers fietsen 375 km over NAP-nulmeterlijn

  Op 20 juni fietsen meer dan twaalfhonderd wielrenners de ClimateClassic: een fietstocht van Breda naar Groningen om aandacht te vragen voor de gevolgen en het voorkómen van klimaatverandering.

 • Dijkwandelingen maken uitdagingen zichtbaar en bespreekbaar

  Tijdens twee ‘dijkwandelingen’ besprak waterschap Brabantse Delta afgelopen dagen het onderwerp ‘Waterveiligheid’ met bestuurders. Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni liepen Cecile Franssen, lid van het dagelijks bestuur van het waterschap, en programmadirecteur Rob Wolbrink over een aantal dijken in het werkgebied van het waterschap.

 • Nomineer een sloot voor onderzoek naar waterkwaliteit

  De waterkwaliteit in de kleine wateren in Nederland wordt niet structureel gemeten. Deze watertjes zijn echter wel heel belangrijk voor de leefomgeving voor vogels, insecten, vissen en planten. Vanaf vandaag kan iedereen een sloot, ven of gracht nomineren voor onderzoek.

  Sloot
 • Waterschap Brabantse Delta en gemeente Tilburg starten Beekherstel Oude Leij

  Waterschap Brabantse Delta en gemeente Tilburg starten met het beekherstel van de Oude Leij in Tilburg (traject Bosperceel). Dit gebied ligt ten zuiden van de Gilzerbaan en ten noorden van de A58.

  Oude Leij Tilburg - Bosperceel