Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

 • Start aanleg vispassages in De Agger

  Vanaf maandag 22 april start het waterschap met de aanleg van drie vispassages in De Agger in de gemeente Woensdrecht. Met de aanleg van deze vispassages kunnen de vissen straks heen en weer langs de stuwen zwemmen.

  Op de foto zie je een vislift in het water bij een stuw. De lift is rond.
 • Droogteseizoen begint kletsnat, maar geeft geen zekerheid

  De beken en sloten zijn goed gevuld en de grondwaterstanden zijn hoog. Op sommige plekken is er grondwateroverlast. Maar het vele water geeft geen garantie om een droge zomer door te komen.

 • Groen Klimaatplein in Baarle-Nassau

  De Boerenbond in Baarle-Nassau is het vierde tuincentrum in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta waar een Groen Klimaatplein is geopend. Klanten krijgen daar advies over het klimaatvriendelijk inrichten van hun tuin en woonomgeving.

  Karin van den Berg (links) opende samen met de wethouder en vertegenwoordigers van de Boerenbond en Tuinbranche Nederland het Groen Klimaatplein in Baarle-Nassau
 • Last van grondwater? Zo zit het!

  2023 was het natste jaar sinds het begin van de metingen. En ook in de eerste maanden van 2024 regent het regelmatig. Hierdoor staat het grondwater hoog. Dit kan zorgen voor overlast.

 • Uitvoering dijkversterking Standhazensedijk gestart

  Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor de versterking van de Standhazensedijk. De versterking gaat over een lengte van zo'n 750 meter en is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

 • Na kletsnatte maanden geen verbod nodig op graslandberegening

  De grondwaterstanden in Brabant staan, op peildatum 1 april, hoger dan gemiddeld voor de tijd van het jaar. Daarom komt er voor de maanden april en mei geen verbod voor het beregenen van grasland met grondwater. Na een erg natte herfst en winter is dat geen verrassing.

 • Regionale keringen in Midden- en West-Brabant ‘hoogwater veilig’

  Twee jaar na de start van de realisatie zijn alle regionale keringen sinds 1 april ‘hoogwater veilig’.

  Moerdijk buitengebied in uitvoering
 • Niels Mureau vertrekt als lid dagelijks bestuur waterschap Brabantse Delta

  Per 1 juni 2024 stopt Niels Mureau als dagelijks bestuurslid en algemeen bestuurslid van waterschap Brabantse Delta. Hij heeft vandaag zijn ontslag aangeboden aan het algemeen bestuur.

 • Project PHA2USE wint Europese prijs voor duurzame innovaties

  PHA2USE, het project voor de ontwikkeling van een natuurlijke plasticvervanger uit afvalwater, heeft voor de tweede keer in korte tijd een prijs ontvangen. Op 21 maart nam dagelijks bestuurslid Niels Mureau de European Public Sector Award (EPSA) in ontvangst.

  Directie en bestuur waterschap Brabantse Delta nemen prijs in ontvangst.