Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief(externe link).

Inschrijven algemene nieuwsbrief(externe link)

 • Green Deal 2.0 voor verduurzamen Waalwijkse bedrijventerreinen

  Het waterschap ondertekende samen met 7 andere partijen een nieuwe Green Deal in Waalwijk. Doel van die Green Deal is het verduurzamen van de bedrijfsterreinen in deze gemeente.

 • Belastingtarieven voor 2023 vastgesteld

  Op 23 november heeft het algemeen bestuur gesproken over de Kadernota 2023-2032, de Begroting 2023 en de bijbehorende belastingtarieven.

 • Nieuwe mijlpaal bereikt in project Noordrand Midden

  Afgelopen vrijdag staken de bestuurders van de projectpartners van het project Noordrand Midden symbolisch de schop in de grond in de Zwartenbergse polder. Deze grond namen ze mee naar de kering in Weimeren. Deze symbolische handeling is het startsein voor de (voorbereidende) werkzaamheden in de deelgebieden Zwartenbergse polder en de kering Weimeren.

 • Leerlingen planten groen aan op Jacobswei Chaam

  Leerlingen van basisschool ‘De Driesprong’ en ‘Het Beekdal’ in Chaam hebben planten en struikjes geplant rondom de poel op het perceel Jacobswei in Chaam. Dagelijks bestuurder Alwijn ten Cate en wethouder Erik Wilmsen hielpen de leerlingen een handje.

 • Waterschap presenteert Voorlopig Ontwerp zuidelijk deel Markdal

  Belanghebbenden kunnen op dinsdag 13 december 2022 meedenken en suggesties geven op het aangepaste Voorlopig Ontwerp (VO) van het zuidelijk deel van het Markdal. Waterschap Brabantse Delta presenteert dan de voorgenomen aanpassingen op het VO tijdens een inloopbijeenkomst in Dorpshuis De Leeuwerik in Galder.

 • Bredere aanpak nodig om waterkwaliteit in Nederland te verbeteren!

  Slechts 20% van de kleine wateren in Nederland krijgt een voldoende voor de waterkwaliteit. Dat blijkt uit nieuw citizen science onderzoek en onderzoek door Ned. Instituut voor Ecologie.

 • Minister van der Wal (Stikstof en Natuur) plant boom op de Nationale Boomfeestdag in Zundert

  Op 16 november plantte Minister van der Wal (Natuur en Stikstof) de eerste boom tijdens de 65ste Nationale Viering van de Boomfeestdag. Dit vond plaats op het bedrijventerrein voor de boomteelt; Business Centre Treeport (BCT) in de gemeente Zundert.

 • Onderzoek beekherstel het Merkske

  Onlangs nodigden waterschap Brabantse Delta (NL) en provincie Antwerpen (B) enkele belanghebbenden uit om hun mening te horen over het lopende onderzoek naar kleinschalige beekherstelmaatregelen in en om het Merkske.

 • Ontwerp projectplan Waterwet herinrichting beek Oude Leij in nieuw landgoed Leijvennen in Riel

  Het ontwerp projectplan Waterwet is opgesteld voor de Oude Leij tussen de Rillaersebaan en de Rielsedijk in Riel. Deze beek ligt in een nieuw landgoed Leijvennen. Deze beek is aangeduid als ecologische verbindingszone en beekherstel.

RSS feed