Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

  • Opnieuw daling van muskusratvangsten in Brabant, beverratvangsten zo goed als gelijk gebleven

    In 2022 zijn er in Brabant in totaal 3560 muskusratten gevangen. Dat is een daling van 21% ten opzichte van 2021. Daarnaast is het aantal beverratvangsten zo goed als gelijk gebleven. In onderstaande tabel zie je de verdeling per waterschap. Muskus- en beverratten worden gevangen omdat zij schade aanbrengen aan de dijken. Door hun graverij brengen zij de stabiliteit van de dijken in gevaar.

    Muskusratbestrijder aan het werk in een kano op het water
  • Waterstanden weer normaal voor de tijd van het jaar

    LAATSTE UPDATE 18-1: EINDE LIVEBLOG
    De waterstanden in het werkgebied van het waterschap zijn weer normaal voor deze tijd van het jaar. Er zijn geen extra maatregelen meer nodig.

    Licht verhoogde waterstand op de Bergsche Maas als gevolg van de overvloedige regenval van afgelopen week.
  • Samenwerking waterschap en gemeente herinrichting kern Rucphen

    De gemeente Rucphen heeft het centrum van Rucphen opnieuw ingericht. Een goed moment voor het waterschap om een nieuwe persleiding aan te leggen. Nu kan het afvalwater rechtstreeks naar rioolgemaal Rucphen worden gepompt.

    Koppeling met nieuwe persleiding
  • Oplossing voor Standhazensedijk uitgewerkt in projectplan

    Waterschap Brabantse Delta heeft in de verkenningsfase verschillende manieren onderzocht om de Standhazensedijk te versterken. Het voorkeursalternatief is nu uitgewerkt in een projectplan.

  • Waterschap voert leggerwijziging waterkeringen nog niet door

    Waterschap Brabantse Delta (WSBD) zal de legger van de primaire keringen vooralsnog niet wijzigen.

  • Green Deal 2.0 voor verduurzamen Waalwijkse bedrijventerreinen

    Het waterschap ondertekende samen met 7 andere partijen een nieuwe Green Deal in Waalwijk. Doel van die Green Deal is het verduurzamen van de bedrijfsterreinen in deze gemeente.

    Ondertekening Green Deal 2.0 Waalwijk
  • Belastingtarieven voor 2023 vastgesteld

    Op 23 november heeft het algemeen bestuur gesproken over de Kadernota 2023-2032, de Begroting 2023 en de bijbehorende belastingtarieven.

    Origami boot van een biljet van 50 euro
  • Nieuwe mijlpaal bereikt in project Noordrand Midden

    Afgelopen vrijdag staken de bestuurders van de projectpartners van het project Noordrand Midden symbolisch de schop in de grond in de Zwartenbergse polder. Deze grond namen ze mee naar de kering in Weimeren. Deze symbolische handeling is het startsein voor de (voorbereidende) werkzaamheden in de deelgebieden Zwartenbergse polder en de kering Weimeren.

    Schop in de grond zwartenbergse polder/kering weimeren
  • Leerlingen planten groen aan op Jacobswei Chaam

    Leerlingen van basisschool ‘De Driesprong’ en ‘Het Beekdal’ in Chaam hebben planten en struikjes geplant rondom de poel op het perceel Jacobswei in Chaam. Dagelijks bestuurder Alwijn ten Cate en wethouder Erik Wilmsen hielpen de leerlingen een handje.

    Dagelijks bestuurder Alwin ten Cate van het waterschap en wethouder Erik Wilmsen van de gemeente Alphen-Chaam