De inhoud is geladen.

Natuurrealisatie Noordrand Midden

Ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek ligt Noordrand Midden. Dit natuurgebied is onderdeel van Natuurnetwerk Brabant. Waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en provincie Noord-Brabant werken binnen dit gebied samen aan de ontwikkeling van waterrijke natuur.

Wat gaan we doen

Noordrand Midden is onderdeel van het Natuurnetwerk Brabant en is aangewezen als Natte Natuurparel. Het gebied bestaat uit de natuurgebieden Weimeren, Strijpen/De Berk, Zwartenbergse Polder en Kelsdonk/Zwermlaken. Op dit moment zijn de waterpeilen in deze gebieden nog te laag, en is de waterkwaliteit te voedselrijk. Dat is niet goed voor de natuur. Daarom versterken we de gebieden, breiden we ze uit en passen we de waterhuishouding aan. Op die manier behouden we het karakter van elk natuurgebied. En maken we ruimte voor bijzondere soorten, zoals de otter, roerdomp en krabbescheer.

Deelprojecten

Noordrand midden is een groot project. Daarom hebben we het verdeeld in 5 deelprojecten. Ieder deelproject heeft een eigen planning. De precieze planning per deelgebied vind je op onderstaande pagina’s.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van natuurproject Noordrand Midden? In onze digitale nieuwsbrief lees je de nieuwste ontwikkelingen en het laatste nieuws van het project. Je ontvangt de nieuwsbrief bij belangrijke ontwikkelingen.

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

Kun je de informatie die je zoekt over natuurrealisatie Noordrand Midden niet vinden op deze pagina? Misschien staat jouw vraag dan bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over Noordrand Midden

Downloads

Bekijk hier de infographics en meer informatie over de gebiedsvisie van natuurproject Noordrand Midden:

Contact

Heb je complimenten, vragen, opmerkingen of klachten rondom de natuurontwikkeling in Noordrand Midden?

We helpen je graag! Mail ons dan op: noordrandmidden@brabantsedelta.nl

Partners

Waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en provincie Noord-Brabant zijn sinds 2018 partners in dit project. Het project is onder andere mogelijk gemaakt door subsidie van het Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Logo's partners Noordrand Midden