Wilt u een brug aanleggen of verwijderen? Dan kan het aanvragen van een vergunning bij het waterschap nodig zijn. In sommige gevallen is een melding doen voldoende.

Vergunning of melding?

Wanneer u een brug gaat plaatsen of verwijderen, is het van belang te weten of u dit wilt doen bij een A-, B- of C-water. 

Daarnaast is het van belang om te weten of u te maken heeft met een waterkering. In sommige gevallen heeft een waterkering een zogenaamde beschermingszone. Binnen deze beschermingszone gelden strengere regels. Het is daarom belangrijk te weten of u te maken heeft met een waterkering en/of bijbehorende beschermingszone.

In de legger kunt u opzoeken met welke watergang u te maken heeft en in de legger Waterkeringen kunt u opzoeken of u te maken heeft met een waterkering.

Open de Leggerkaarten

U weet nu welke categorie het water heeft waar u iets wilt doen. Wat mag daar wel en wat niet? Moet u een vergunning aanvragen, volstaat een melding of kunt u starten zonder vergunning of melding? Het waterschap heeft regels opgesteld die staan in de Keur. Via de website Brabant Keur kunt u kijken of u kunt volstaan met een melding of een vergunning moet aanvragen.

Ga naar de website Brabant Keur

Activiteit melden

Direct vergunning aanvragen

Contact

Heeft u een vraag over uw activiteit, vergunning of melding? Neem dan contact op met afdeling Vergunningen via T 076 564 13 45.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?