Wilt u een hekwerk plaatsen? Dan kan het aanvragen van een vergunning bij het waterschap nodig zijn. In sommige gevallen is een melding doen voldoende.

Vergunning of melding?

U wilt een hekwerk plaatsen. Let op: voor een afrastering geldt andere wet- en regelgeving. Zie hiervoor het thema Afrastering

Wanneer u een hekwerk wilt plaatsen, is het van belang om te weten bij welk soort oppervlaktewater u het hekwerk gaat plaatsen: bij een A-, B- of C-water. Ook kan het zijn dat u een hekwerk wilt plaatsen bij een waterkering en/of in de bijbehorende beschermingszone. In de Legger oppervlaktewater is bepaald welke wateren het label A-, B- of C-water hebben gekregen. Kijk in de Legger om te bepalen of u van doen heeft met een A-, B- of C-water.

Let op: in de Legger zijn alleen de A- en B-wateren gemarkeerd. Kijk in de Legger waterkeringen of u te maken heeft met een waterkering en/of bijbehorende beschermingszone.

Open de Leggerkaarten

U weet nu welke categorie het water heeft waar u iets wilt doen. Wat mag daar wel en wat niet? Moet u een vergunning aanvragen, volstaat een melding of kunt u starten zonder vergunning of melding? Het waterschap heeft regels opgesteld die staan in de Keur. Via de website Brabant Keur kunt u kijken of u kunt volstaan met een melding of een vergunning moet aanvragen.

Ga naar de website Brabant Keur

Activiteit melden

Direct vergunning aanvragen

Contact

Heeft u een vraag over uw activiteit, vergunning of melding? Neem dan contact op met afdeling Vergunningen via T 076 564 13 45.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?